szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

11-18 milliárd forinttal többet fizetett az állami Antenna Hungária a magyar Telenort birtokló cégben szerzett tulajdonrészért, mint amennyi a korábbi becslések szerint elképzelhető volt.

101,16 milliárd forintért vásárolta meg tavaly ősszel az állami Antenna Hungária a TMT Hungary B.V. 25 százalékos tulajdonhányadát – írta meg a G7. A TMT neve valószínűleg a legtöbbeknek nem sokat mond, világosabb, hogy miről van szó, ha hozzátesszük: ez a cég tartja kezében a magyar Telenort, illetve a Telenor Real Estate Hungary Zrt. nevű ingatlanos céget.

Az Antenna Hungária, így végső soron a magyar állam részben egy 55 milliárd forintos tőkeemeléssel, részben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő közel 46 milliárd forintos, egy éven belül lejáró hitelével finanszírozta a tranzakciót. Arról nincs szó a céges papírokban, hogy ezt a kölcsönt miként fizetik vissza az állami vagyonkezelőnek.

A portál szerint ez a 101 milliárd forint magasabb, mint amennyire korábban becsülni lehetett a vételárat. A Forbes például még a tranzakció bejelentése előtt úgy számolt, 90 milliárd forintot biztosan fizetnie kell az államnak. A G7 ehhez azt tette hozzá, hogy ha a teljes régiós – magyar, bolgár, szerb és montenegrói – érdekeltség árát azzal osztjuk le, amekkora a magyar Telenor aránya volt a korábbi évek profitjaiban, akkor 83 milliárd forintos vételár jönne ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új rekord: 55 percig drifteltek egy elektromos Porschéval

Új rekord: 55 percig drifteltek egy elektromos Porschéval

Különös fémoszlopot találtak a semmi közepén Amerikában, nem tudni, ki rakta oda

Különös fémoszlopot találtak a semmi közepén Amerikában, nem tudni, ki rakta oda

A járvány alatt sem állt le Európa meghódításával Kína

A járvány alatt sem állt le Európa meghódításával Kína