szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Minden részletre kitér a szabályzás, nem mindegy hogyan szállnak a vendégek a liftbe, de az sem, hogy mikor akarnak enni.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Kiadott a Magyar Turisztikai Ügynökség egy 24 oldalas Covid-kézikönyvet a Nemzeti Népegészségügyi Központ bevonásával arról, hogyan előzhető meg a járvány elleni védekezés a szállóhelyeken - írja a mfor.hu.

A cikk szerint a szabályokkal már a foglaláskor is találkozhatunk, amiket majd be kell tartani az ottartózkodás alatt.

Nem meglepő, hogy az egyik legfőbb szempont a fertőtlenítés: a szobákban minden egyes felületet alaposan kell tisztítani, ajánlott a hosszú szellőztetés, de az is, hogy ha van rá mód, a szobákat csak 12 óra elteltével adják ki, miután felszabadultak.

Ajánlás az is, hogy az egymás melletti, vagy szemben levő szobákat ne adjanak ki, így akadályozva a folyosón való torlódást.

Alap, hogy a maszkhasználat az alkalmazottak számára kötelező, a vendégek felé, pedig elvárás, ha a közösségi tereket használják. Az mfor szerint a wellness-részlegekben létszámstop van, ami nem is meglepő, hiszen a vírus imádja a párás levegőt.

Az étkeztetést a legtöbb helyen csúsztatva oldják meg, a vendégeknek jelezniük kell, mikor kívánnak reggelizni, ebédelni, vacsorázni és elvileg csak ebben a megjelölt időintervallumban fogadja őket az étterem.

A liftek esetében az a szabály, hogy egyszerre csak egy család utazhat, a következő körben pedig már fertőtleníteni kell, bár ez nehezen megoldhatónak tűnik a cikk szerint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyhuzamban 3,5 órán át képes repülni az új holland drón – videó

Egyhuzamban 3,5 órán át képes repülni az új holland drón – videó

Nemcsak a vakcina hatásossága fontos, hanem az is, hány embert oltanak majd be vele

Nemcsak a vakcina hatásossága fontos, hanem az is, hány embert oltanak majd be vele

Igazi hungarikumoktól is függ a magyar cégek profitja – HVG Top 500 rangsor

Igazi hungarikumoktól is függ a magyar cégek profitja – HVG Top 500 rangsor