szerző:
HVG
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Heves Megyei Közgyűlés volt alelnöke fogja üzemeltetni az új trieszti kereskedőházat. Másfél év után a kikötővásárlást is majdnem sikerült már lezárni. Közben Orbán Viktor újra szemet vetett a szlovéniai Koperre.

Bényi Szabolcs cégének, a BPA Invest Kft.-nek sikerült elnyernie az olaszországi Trieszt kikötővárosban nyitandó kereskedőház üzemeltetéséről szóló 95,4 ezer eurós megbízást. Bényi jelenleg az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából Egerben ellenőrzi és koordinálja az állami támogatás elköltését a Szentmarjay Tibor Stadion rekonstrukciójára. Fővárosi lakos, de van hevesi múltja: 2016 tavaszától a megyei közgyűlés kormányzati kapcsolatokért is felelős alelnöke volt – vagyis politikai tisztséget töltött be. A posztra a fideszes elnök és alelnök jelölte, a közgyűlés fideszes többsége pedig megválasztotta. A helyi ellenzék attól tartott, egyéb elfoglaltságai mellett nem lesz ideje alelnökösködni. Ekkoriban ugyanis a Magyar Evezős Szövetség elnöke is volt.

Triesztben nemcsak kereskedőháza lesz Magyarországnak, hanem kikötője és logisztikai központja is – legalábbis úgy tűnik, hogy a lassan másfél éve húzódó adásvétel végre révbe ér. A kikötői koncessziót birtokló olasz cégre ugyanis bejegyezték, hogy tulajdonosa átruházza tulajdonrészét a kikötői beruházásért felelős magyar projektcégre, az Adria Port Zrt-re. Bár ez a tranzakció sem teljesült még: ismeretlen, még igazolandó feltételhez kötve felfüggesztés hatálya alatt áll.

A cikk teljes terjedelmében az e heti HVG Gazdaság rovatában, illetve online a hvg360-on olvasható.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!