szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A városban gyártja ezentúl mesterlövész- és vadászfegyvereit a német Unique Alpine AG. A fejlesztést is idehozza a bajor vállalkozás.

Kiskunfélegyházán, a HM Arzenál Zrt.-nél folytatódik az Unique Alpine AG mesterlövész- és vadászfegyvereinek gyártása - jelentette be Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos pénteken a helyszínen. Az eredetileg francia, jelenleg bajor tulajdonú, ikonikus mesterlövészfegyvereket előállító cég nemcsak gyártását, hanem fejlesztéseit is Kiskunfélegyházán végzi majd - mondta.

Az Unique Alpine AG és a HM Arzenál Zrt. már egy éve együtt dolgozik új fegyverek kifejlesztésén és tesztelésén. Az új termékek már most is komoly érdeklődésre tartanak számot a rendvédelmi szervek részéről Európában, illetve a katonai szervek között az egész világon - mondta Maróth Gáspár.

Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos egy AR-15-MX gépkarabélyt tart a kezében a HM Arzenál Elektromechanikai Zrt. kiskunfélegyházi gyárában tartott bemutatón 2020. november 6-án
©

A kiskunfélegyházi üzemet eredetileg a magyar fegyveres erők felszerelésének előállítására alapították, de cél volt emellett az is, hogy a világpiacon is meg tudjanak jelenni termékeikkel. A kormánybiztos szerint a beruházás komoly szerepet játszhat a magyar gazdaság élénkítésében.

Stefan Holme, az Unique Alpine AG vezérigazgatója, aki nagyon büszke az együttműködésre, azt mondta, hogy olyan szakembereket ismerhetett meg, akik a legjobb minőségre, a legjobb termékek előállítására törekszenek, és a jövőben bővíteni szeretnék az együttműködést új termékek létrehozása érdekében.

Az aláírást követően bemutatták a cég bajor mérnökök és magyar fejlesztők által egy kanadai tenderre készített TPG-3-as mesterlövészfegyverét, valamint a konkurens termékeknél sokkal precízebb célzást lehetővé tevő AR-10 NX és AR-15 NX típusú hadi félautomata karabélyokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!