szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Orbán Viktor vasárnap reggel tárgyalt a kamara elnökével a Karmelita Kolostorban.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A társasági nyereségadó felére (5 százalékra) csökkentését és az iparűzési adó egy évre szóló felfüggesztését javasolta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke Orbán Viktor miniszterelnöknek vasárnap. Parragh erről az RTL Klub Híradójának nyilatkozott.

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap reggel Rogán Antal miniszter táraságában tárgyalt Parragh Lászlóval. Orbán a megbeszélés után a Facebookon közzétett videójában azt mondta, fontos megbeszéléseken van túl. Orbán arról beszélt, az MKIK elnökét tájékoztatta a várható egészségügyi intézkedésekről (ennek részleteiről nem beszélt, a szombati, egészségügyi szakemberekkel folytatott megbeszélése után annyit mondott, az operatív törzs ülésén várhatók újabb döntések), és elmondta neki is, hogy a vakcina a jó megoldás.

Jó reményeink vannak, látjuk már a fényt az alagút végén.

Miután a vakcináig hosszú hetek telnek el, ezért a gazdasággal is foglalkozni kell. "A vírus ugyanis az embereken kívül a gazdaság szövetét is megtámadja." Orbán azt mondja, a járvány az egész gazdaságra hat, de a kormánynak a kis- és közepesvállalkozásokra gyakorolt hatását tartja a legfonosabbnak.

Arra kérte Parragh Lászlót, hogy tegyen javaslatot a kormány számára, és a következő hetekben, hónapokban szorosabb legyen köztük az együttműködés annak érdekében, hogy a kkv-kat tudják segíteni. Ők azért kiemelten fontosak, mert ők adják a legtöbb magyar embernek a munkát. Orbán a rövid videóját azzal zárta, most egészségügyi döntések jönnek, aztán ismét gazdasági intézkedések következnek, amihez várja a kamara javaslatát.

* * * FÉLMILLIÓ FORINTOT IS MEGTAKARÍTHAT EGY KÉTMILLIÓ FORINTOS HITELEN

THM-plafon ide vagy oda, havonta több ezer forintot is spórolhat, ha megfontoltan választ személyi kölcsönt. A hvg.hu és a Bank360 Személy Kölcsön Kalkulátorával könnyedén, mindössze néhány kattintással összahasonlíthatja különböző bankok ajánlatait. Ha kétmillió forintot igényel 72 hónapra, akkor egy kedvező kölcsön kiválasztásával akár félmillió forintot is spórolhat a hitel teljes futamideje alatt. Ide kattintva szabadon kalkulálhat, akár magasabb összegre vagy rövidebb futamidőre is összehasonlíthatja az ajánlatokat. Ha meglévő hitelét rendezné egy adósságrendező személyi kölcsönnel, akkor kattintson ide, ha pedig autóvásáráshoz keres kölcsönt, akkor pedig ide!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közösen kérik az ellenzéki pártok, hogy ne kelljen regisztrálni az oltásra

Közösen kérik az ellenzéki pártok, hogy ne kelljen regisztrálni az oltásra

Nem indul minden választókerületben a Jobbik

Nem indul minden választókerületben a Jobbik

Mészárosék nagy dobásra készülnek a biztosítási piacon

Mészárosék nagy dobásra készülnek a biztosítási piacon