szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ötéves program indul, a teljes keretből jövőre 600 milliót osztanak szét 10-12 nyertes között.

3 milliárd forintért pályázhatnak a kutatók a jövőre induló Élvonal kutatási kiválósági programban – idézi Schanda Tamást, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkárát az MTI. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) kezelésében induló pályázaton tematikus megkötés nélkül lehet indulni.

Olyan kutatók nyújthatják be a pályázatukat, akik az Európai Kutatási Tanács (ERC) programjaiban megfelelő szakmai értékelést értek el, de nem jutottak forráshoz, illetve akiknek az elmúlt három évben zárt, vagy jövőre zárul nemzetközi kutatási projektjük az európai rendszeren belül.

A program teljes 5 éves, 3 milliárdos keretéből jövőre 600 millió forint áll rendelkezésre. A pénzt 10-12 nyertes kaphatja meg, projektenként akár 300 millió forint vissza nem térítendő támogatás formájában.

Bedarálta a NER az MTA-t: máris dől a pénz az elvett kutatóhálózatba

Bejött a papírforma: Freund Tamás lett a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke. A funkció azonban már messze nem az, mint amikor elődje, Lovász László került a tudós testület élére. Miközben az akadémia függetlenségéről szóló vita lassan elhalkul, a kormány által kiszervezett kutatóintézetek számára már meg is kezdődött az állami milliárdok osztogatása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Alig van olyan fiatal kutató, aki ne külföldön képzelné el a jövőjét

Felmérést készített Tóth István János korrupciókutató vezetésével az Akadémiai Dolgozók Fóruma (ADF). Drámai képet festenek az akadémiai dolgozók jelenéről és jövőjéről. A kutatók közel 80 százaléka munkahelyet akart váltani, miután értesült a Tudományos Akadémia átszervezésének terveiről.

Bújik, izgatott és aludni is tud: íme Moflin, a legaranyosabb robotállat

Bújik, izgatott és aludni is tud: íme Moflin, a legaranyosabb robotállat

Marabu Féknyúz: Saját lábon állni

Marabu Féknyúz: Saját lábon állni

Navalnij ellentámadásba ment át és leleplezte Putyin palotáját

Navalnij ellentámadásba ment át és leleplezte Putyin palotáját