Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több évvel ezelőtti állapotra esett vissza a járvány miatt a rövidtávú lakáskiadás, a szektor a túlélésért küzd.

Noha 2020 nyarán még nagyjából 10 ezer budapesti lakást hirdettek kiadásra az Airbnb oldalán, ez a szám mostanra, mindössze néhány hónap alatt drasztikusan lecsökkent: alig több, mint 7000 lakást kínálnak rövidtávú bérlésre. Összehasonlításul: öt éve, 2015 őszén 5200 szállást kínált az Airbnb – írja a 24.hu.

A lapnak nyilatkozó iparági források szerint a szektor a túlélésért küzd, a kormány és a főváros is korlátozná a piacot, a koronavírus-járvány viszont máris kifejtette a hatását a területre. Egyes, rövidtávú lakáskiadással foglalkozó cégekben azt tapasztalják, hogy az általuk kezelt lakások 40–50 százaléka átnyergelt az Airbnb-ről a hosszú távú lakáskiadásra – le is ment az albérletek ára –, ezek egy része várhatóan nem is fog visszatérni a rövidtávú kiadáshoz, a szektorban maradt lakások ára pedig jelentősen lecsökkent.

A legnagyobb csökkenés a VII. és a VI. kerületben, azaz a bulinegyed környékén volt tapasztalható; csak a VII. kerületben több mint ezer lakás tűnt el a piacról néhány hónap alatt. Viszont a vakcina megjelenésének hírére már el is kezdtek érkezni a tavaszi foglalások – írja a portál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyomozás indult a Czeglédy Csabát állítólag követő autó ügyében

Nyomozás indult a Czeglédy Csabát állítólag követő autó ügyében

Medián: A fideszesek többsége is adott volna bértámogatást

Medián: A fideszesek többsége is adott volna bértámogatást

V8 helyett villany: Magyarországon az elektromos Ford Mustang Mach-E, kipróbáltuk

V8 helyett villany: Magyarországon az elektromos Ford Mustang Mach-E, kipróbáltuk