szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Közel félmillióval kevesebb géppel találkoztak tavaly a HungaroContol légi irányítói, mint 2019-ben, a koronavírus előtt.

Sosem látott visszaesést hozott a koronavírus-járvány a légi közlekedési iparágban – összegezte 2020-at közleményében a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. Mint írják, a HungaroControl légi irányítóinak közel 60 százalékkal kevesebb géppel volt dolguk, mint 2019-ben.

Rekordév volt a 2019-es, amikor több mint 1 millió volt a légiforgalmi szolgálat által felügyelt repülők száma. Ide a hazai és a koszovói átrepülő gépek, a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre érkező, illetve onnan induló járatok, valamint a nem ellenőrzött légtérben közlekedő kisgépek tartoznak. Tavaly ezek száma alig haladta meg a 420 ezret. A kisgépek száma csökkent a legkevésbé, de ezekből is 23 százalékkal kevesebb repült 2020-ban.

Legkevesebb három év kell a HungaroControl szerint ahhoz, hogy a légi forgalom újból elérje a 2019-es szintet. Az idei évre a 2019-es gépmozgások 50–60 százalékával számolnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A BMW M sportmodelleket viszik, mint a cukrot

A BMW M sportmodelleket viszik, mint a cukrot

Húsz év alatt kiderült, hogy „bontani nagyon szeretnek a magyarok”

Húsz év alatt kiderült, hogy „bontani nagyon szeretnek a magyarok”

Sugárterápiába fektet a volt egészségügyi államtitkár

Sugárterápiába fektet a volt egészségügyi államtitkár