szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közben Brüsszelt kárhoztatja.

1,7 millió adagot kötött le a kormány a Moderna vakcinájából – ehhez képest a már az EU által lekötött mennyiségből is ennek duplájára lenne jogosult az ország, számolta ki elsőként a Telex, az Eurologus pedig úgy kalkulált: az időközben Brüsszel által lehívott opcióval együtt akár tízmillióra lennénk jogosultak.

A cikkek után az RTL Klub Híradója kérdezett rá arra, hogy miközben a kormány folyamatosan Brüsszelt kárhoztatja a késő szállítások miatt, miért nem kér az amúgy időben teljesítő Moderna vakcináiból. A csatorna azt a választ kapta: a Pfizer és a Moderna oltóanyagoknak hasonló a mechanizmusa, de a Pfizer kedvezőbb árat tudott biztosítani, így a kormány nem látta szükségét Moderna oltóanyagok megvásárlásának.

Egy korábban kiszivárogtatott árlista alapján a Pfizer esetében egy ember (kétszeri) beoltása 24 eurós költség, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter korábbi közlése alapján a kínai vakcina esetében is hasonló áron biztosítható. A Moderna ennél valamivel drágább, ám a Sinopharmmal ellentétben korszerűbb a hatóanyag.

Orbán Viktor korábban többször beszélt arról, hogy az oltóanyagok ára nem lehet akadálya a beszerzéseknek – idézi fel az RTL.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Brazíliában már 360 ezer halottja van a járványnak

Brazíliában már 360 ezer halottja van a járványnak

Olaszországban április 26-tól újraindul a tantermi oktatás és nyitnak a teraszok

Olaszországban április 26-tól újraindul a tantermi oktatás és nyitnak a teraszok

Biden bejelentette: szeptember 11-ig kivonulnak az amerikai katonák Afganisztánból

Biden bejelentette: szeptember 11-ig kivonulnak az amerikai katonák Afganisztánból