szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felhívták a figyelmet az oltás fontosságára.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

„Az Operatív Törzs és a kormány folyamatosan vizsgálja, szükség van-e szigorításra, a járványügyi szakemberek javaslatait mérlegeli. A megoldást az oltás jelenti.

Az Operatív Törzs és az oltási munkacsoport az oltási program felgyorsításán dolgozik, hogy Húsvétig mindenki, aki eddig regisztrált, megkapja az első oltását a rendelkezésre álló vakcinákból.”

Ezt a választ adta a hvg.hu kérdésére az Operatív törzs. A testületnek azt követően tettük fel kérdéseinket, hogy Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi felelőse a HírTv-nek azt nyilatkozta: szerinte rövid időre indokolt, megfontolandó a kereskedelem és a szolgáltatások korlátozása, illetve az online oktatás kiterjesztése a teljes iskolarendszerre.

Azt szerettük volna megtudni, milyen esetben, milyen esetszám mellett látnák indokoltnak a nem létfontosságú üzletek, szolgáltatások (élelmiszerbolt, gyógyszertár, posta, bank) bezárását.

Galgóczi Ágnes: Indokolt lenne rövid időre lezárni a plázákat

Az NNK főosztályvezetője szerint az iskolákat is teljesen online oktatásra kellene átállítani, hogy hatékonyabban lehessen megakadályozni a járvány terjedését.

Orbán Viktor miniszterelnök a napokban többször elmondta: drámai a helyzet, nehéz időszak áll előttünk. Szavait megerősítik a számok is: szombaton már csaknem ötezer új fertőzöttről számoltak be. A koronavirus.gov.hu oldalon közöltek alapján eddig 563 601 ember kapott oltást, az elmúlt napon több mint 42 ezerrel emelkedett a számuk. Müller Cecília szerint a cél az, hogy húsvétig az oltásra regisztrált - egyelőre - 2,6 millió ember legalább az első adagot megkapja a koronavírus elleni vakcinából.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tanyára vitt Sziget Fesztivál vagy igazodási pont? Új szerepbe kényszerült a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Tanyára vitt Sziget Fesztivál vagy igazodási pont? Új szerepbe kényszerült a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Egyre nagyobb a káosz Észak-Írországban

Egyre nagyobb a káosz Észak-Írországban

Tapasztalt szoftverfejlesztőt keres a HVG

Tapasztalt szoftverfejlesztőt keres a HVG