szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A külföldi terjeszkedésben lehet az áttörés éve 2021 - áll a 4iG tervei között.

Idén is jelentős, 20 százalék feletti bevételnövekedésre készül a 4iG Nyrt., míg hosszabb távon 10 százalék körüli bővülést valószínűsítenek - olvasható a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett befektetői prezentációban.

A cégnek már 2020 is nagy éve volt, a tavalyi 57,3 milliárd forintos árbevétel 39 százalékos, az 5 milliárd forintos EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 24 százalékos növekedést jelentett éves alapon – erre szeretnének még egy lapáttal rátenni idén.

Idén a teljesített értékesítéseken felül április közepén már több mint 31,7 milliárd forint szerződésállománnyal rendelkeztek, az év egészére 79,8 milliárd forint bevétellel számolnak. A következő 2-3 évben évente 8-10 százalékos EBITDA-ráta elérését várták.. 

A 4iG a beszámoló szerint nem csupán a magyar informatikai piacon tör vezető szerepre a következő években, de régiós szinten is meghatározó technológiai vállalat lenne.

A tavalyi stratégiát a felvásárlások határozták meg, a külföldi terjeszkedésben idén várnak áttörést

- írták.

A 4iG jó ideje nyeri a különféle állami megbízásokat. A szekerük akkor táltosodott meg, amikor Mészáros Lőrinc 2018-ban feltűnt a színen. Ő azonban 2019-ben megvált a társaságtól, a cégtulajdon döntő része pedig Jászai Gellérthez került.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!