szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyolcvanegy éves volt.

Nyolcvanegy éves korában elhunyt Szeremley Huba egykori borász, üzletember – írja a Mandiner.

Szeremley Huba 1940-ben született Budapesten, 1967-ben kisrepülőgépen hagyta el Magyarországot, majd vállalkozni kezdett – akadtak érdekeltségei a Közel-Keleten és Afrikában is. Hazatérése után Badacsonyban telepedett le és borászatot alapított, vagyonát a 2000-es évek elején több mint 20 milliárd forintosra becsülték, az ország legvagyonosabbjai közé tartozott.

A 2010-es évek közepére Szeremley elvesztette vagyona nagy részét, tönkrement: a jelzálog mellett adóhátraléka is van, illetve magánszemélyek is több millió forintot követeltek tőle. 2015 szeptemberében a rendőrség nyomozni kezdett ellene csalás gyanúja miatt.

A Blikk tavaly januárban azt írta róla, hogy remeteként él egy Balaton-parti kis házban. Akkor azt mondta a lapnak, hogy négy agyvérzésen van túl, nem hiányzik már neki az üzlet, és abban reménykedik, hogy kimondják: ártatlan a több mint 200 millió forintos csalás ügyében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!