szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az egyik munkást kettészakította a hibásan működő futószalag.

A Dabasi Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen, akinek gondatlansága egy munkatársuk halálát okozta még 2018 augusztusában – közölte a Pest Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a két férfi és az áldozat is ugyanabban a Dabas környékén működő betonüzemben dolgozott. Az egyik vádlott feladatkörébe tartozott az üzem egész területén betartatni a biztonságos munkavégzéshez szükséges előírásokat.

Az ügyészség szerint a férfi tudta, hogy két évvel korábban az egyik gépsornál az ellenőr hiányosságokat tárt fel. Ennek ellenére azokat nem javították ki, pedig erre az üzem munkavédelmi felelőse többször felhívta a figyelmét.

A másik férfi a baleset napján műszakvezetőként dolgozott. A műszakban az egyik gép megakadt, azt ki kellett tisztítani. A műszakvezető ekkor megállította ugyan a szállítószalagot, de nem kapcsolta ki. Ezután utasítására az áldozat ki akarta tisztítani a gépet, de amint belelépett, az beindult, és ő beszorult. Mivel a gép nem állt le, a férfi olyan sérüléseket szenvedett, hogy pár percen belül meghalt.

A 24.hu információi szerint a gép gyakorlatilag kettészakította a szerencsétlenül járt munkást.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője a lapnak azt mondta, az ügyészség 1 év 6 hónap fogházat kért az üzemvezetőre és a műszakvezetőre is két évre felfüggesztve. Azt is kérték, hogy mindkettejüket tiltsák el két évre a foglalkozásától.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!