Gerendaiék a Balatonnál fogtak gasztrovállalkozásba

Egy sor nagy nevű budapesti étterem fogott össze, hogy kitelepüljenek a Szigligeti várba.

  • hvg.hu
Gerendaiék a Balatonnál fogtak gasztrovállalkozásba

A Szigligeti várban fogott nagyszabású gasztrovállalkozásba Gerendai Károly – írja a Dining Guide. A Várudvar nevű nyári projekt részeként a budapesti Michelin-csillagos Costes, Rácz Jenő tavaly megnyílt étterme, a Nudli tésztabár, valamint a Digó nápolyi pizza fogott össze, hogy közösen rendezzenek be egy ételudvart.

Valószínűleg ez lesz lakosságarányosan a legtöbb jó vendéglátóhelyet felvonultató település az egész közép-európai régióban

– nyilatkozta a projektről Gerendai a gasztrolapnak. Olyan helyet akartak, ami harmonikusan illeszkedik Szigliget arculatába, és bár ez kihívás volt a konténerekből kialakított kitelepülésekkel, de szerinte sikerült. Gerendai azt is elmondta, hogy „erős nyárra” számítanak:

Tavaly szinte üres volt Budapest ebben az időszakban, így azt gondoltuk, hogy nekünk kell a kínálatunkkal a kereslet után mennünk.

A vállalkozó arról is beszélt, hogy a járvány miatt nagyok a veszteségei a budapesti a Costes Downtownban. Pesten turisták nélkül nagy baj van – fogalmazott –, és ennek az időszaknak az átvészelésében is segítséget jelenthet a balatoni kitelepülés. Azt is elmondta: ha jól sikerül az idei, június végén induló kitelepülés, akkor megismételhetik jövőre is, de talán szezonon kívül is nyitva tarthatnak majd.

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

Aktuális pályázatok

Összefoglaló az aktív pályázatok legfontosabb feltételeiről: kik pályázhatnak, mekkora összeget lehet igényelni, mire fordítható az elnyert támogatás.

Mikor jó egy céges hitelajánlat?

Már párszáz milliós hitelnagyság esetén is – akár több tízmillió forinttal – többe kerülhet cégünknek, ha csupán a kamatszint alapján döntünk.