A Mad Max sztárja lesz a J. D. Salinger-film főszereplője

A Mad Max sztárja lesz a J. D. Salinger-film főszereplője

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Zabhegyező írójáról készülő életrajzi filmet Az éhezők viadala és az Empire című sorozat írója rendezi.

Mostanában pezseg az élet a Salinger-életmű körül, tavasszal két könyv is megjelent a titokzatos íróval kapcsolatban: a Zabhegyező újrafordított kiadása Rozsban a fogó címmel jelent meg, emellett pedig egy 600-oldalas életrajzi regényt is kiadtak, Salinger címmel – utóbbit dokumentumfilm formájában is feldolgozták.

Most a Variety értesült arról, hogy játékfilm is készül J. D. Salinger életéből, Rebel in the Rye címmel (ami az újrafordított Zabhegyező szó szerinti eszköztárával élve Rozsban a lázadó lenne).

Nicholas Hoult (a bal szélen) a Mad Max: A harag útja
©

A filmet Kenneth Slawenski életrjazi könyvéből az a Danny Strong írja és rendezi, aki A komornyik és az utolsó két Az éhezők viadala-film forgatókönyve mellett az USA-ban nagy sikerrel futó Empire című sorozatot is jegyzi, viszont rendezőként ezidáig csak a széria egyik epizódjának erejéig mutatkozott meg.

Bár egy ideig a hatvanon felüli Chris Coopert emlegették esélyesként a főszerepre, most úgy tűnik, egy korábbi életszakaszában láthatjuk az írót, ugyanis a 25 éves Nicholas Houltra bízták a szerepet, akit olyan filmekből ismerhetünk, mint a Mad Max: A harag útja, az Eleven testek vagy a legújabb X-Men-filmek.