Velencében mutatkozik be Jude Law botrányos pápája

Velencében mutatkozik be Jude Law botrányos pápája

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szeptember 3-án a velencei filmfesztiválon lesz a világpremierje Paolo Sorrentino The Young Pope (Az ifjú pápa) című nyolcrészes televíziós sorozatának, amelynek főszerepét Jude Law játssza.

"Megtiszteltetés számunkra, hogy Sorrentino tévésorozatának első két részét bemutathatjuk. Sorrentino egy olyan rendező, aki meri vállalni a kockázatot, kreatív, innovatív. A televíziós sorozatok a filmkészítés új kifejezésformái, amelyekkel sok filmrendező megpróbálkozik" - írta Alberto Barbera fesztiváligazgató a bemutatóról kiadott közleményében.

Sorrentino új filmje egy fiktív személyről, a szélsőségesen konzervatív Lenny Belardóról szól, aki az első olasz-amerikai gyökerekkel rendelkező pápa. A filmet Rómában, Velencében, az Egyesült Államokban, Afrikában és Puerto Ricóban forgatták. A nyolc, egyenként ötven perces epizódból álló, a Vatikán kulisszái között játszódó sorozat a Sky, az HBO és a Canal televíziók közös produkciója.

 

Októberben kerül a tévéképernyőkre Olaszországban, Nagy-Britanniában, Németországban, Írországban és Ausztriában.

A sorozatban szerepet vállalt Diane Keaton is, aki egy apácát alakít, és aki először játszik tévésorozatban. A további szerepekben James Cromwell, Silvio Orlando, Scott Shepherd és Ludivine Sagnier látható.

A 73. velencei filmfesztivált augusztus 31. és szeptember 10. között rendezik. A fesztivál versenyprogramjában szereplő filmeket július 28-án ismerteti Alberto Barbera.

 

Hozzászólások