szerző:
hvg.hu/MTI

A rendőri intézkedésnek most nem a drogokhoz volt köze.

Szerdán rendőrök jelentek meg a kolumbiai Pablo Escobar-múzeumnál. Az épületben látogatók is voltak, amikor a hatóságok megérkeztek, és közölték, hogy az intézményt bezárják.

A múzeumot Escobar 71 éves bátyja, Roberto igazgatta: az intézmény a híres drogbáró életét mutatta be, és igen népszerű volt. A látogatókat az úgynevezett "narkótúrákon" Escobar életének számos helyszínére vitték el, köztük sírhelyéhez, egy saját maga számára építtetett börtönhöz és fényűző otthonához, amelyet ellenségei felrobbantottak.

A múzeum ugyanakkor sokaknak nem tetszett, köztük Medellín polgármesterének sem, aki szerint az efféle túrák legálisan ugyan, ő maga azonban nem szíveli az ilyen múzeumokat, mert szerinte azok a maffiakultúrát népszerűsítik. A polgármester szerint inkább az áldozatok történeteit kellene felidézni ahelyett, hogy az olyan emberek legendáit ápolnák, akik annyi szenvedést és kárt okoztak.

Az intézményt viszont nem ilyen okokból zárták be. A rendőrök azért jelentek meg váratlanul, és azért küldtek haza mindenkit, mert kiderült, hogy az intézménynek nem volt működési engedélye.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Tűzvész tombolt a brazil Nemzeti Múzeumban

A vasárnap este fellobbanó lángok a kiállított tárgyak nagy részét felemészthették a Rio de Janeiró-i brazil Nemzeti Múzeumban. A televíziós híradások tanúsága szerint leégett a múzeum történelmi épületének szinte egésze.

Elkezdődött a lehűlés: havas eső, hó is eshet

Elkezdődött a lehűlés: havas eső, hó is eshet

Népességrobbanás várható a migrációt kibocsátó országokban

Népességrobbanás várható a migrációt kibocsátó országokban

Egy afgán úszónak sikerült felülmúlnia Eric, az angolna olimpiai produkcióját

Egy afgán úszónak sikerült felülmúlnia Eric, az angolna olimpiai produkcióját

Brazília kivonul az ENSZ globális migrációs csomagjából

Brazília kivonul az ENSZ globális migrációs csomagjából

Még akad családi ház 15 millióért Budapesten

Még akad családi ház 15 millióért Budapesten

Megint a szén-monoxid ölhetett, ezúttal Nógrádban

Megint a szén-monoxid ölhetett, ezúttal Nógrádban