szerző:
hvg.hu/MTI

A kortárs francia irodalom egyik legismertebb és legellentmondásosabb alakja egyelőre csak annyit árult el, hogy regényről van szó.

Új könyvet jelentett be a Goncourt-díjas francia író, Michel Houellebecq. A kortárs francia irodalom egyik legismertebb és legellentmondásosabb alakja az Europe 1 francia rádiócsatornának nyilatkozott, abból az alkalomból, hogy nemrég életműdíjat vehetett át. Houellebecq 2015 óta nem publikált, életét a költészetnek és a fotózásnak szentelte. 2015-ben az ő könyvei keltek el a legnagyobb számban Franciaországban.

Az író leginkább komor társadalomképéről ismert, legutóbbi regénye, a Behódolás, amely 2022-ben játszódik, amikor a franciaországi elnökválasztáson egy muszlim párt jelöltje győz, élénk vitát váltott ki Franciaországban és világszerte.

A rádióinterjúban az író arról beszélt, hogy könyvet írni nagy felelősséggel járhat, mivel a könyvek megváltoztathatják az emberek életét.

Könyveim alkalmatlanná tehetnek az életre, de nem szabadkozom, ez velem is megtörtént olyan könyvek esetében, mint A romlás virágai vagy Dosztojevszkij művei

– fogalmazott Houellebecq. De azért hozzátette, hogy a világért sem mondana le az írásról, mivel azt komoly tevékenységnek tartja. A készülő műről csak annyit árult el, hogy egy regényről van szó, de azt ígérte, januárban többet is mond majd.

Az anyakönyve szerint 62, saját bevallása szerint 60 éves író szeptemberben teljes titokban megnősült, egy kínai származású fiatal nőt vett feleségül.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Világ

Michel Houellebecq megházasodott

Teljes titokban házasodott meg szombaton a 62 éves francia író, költő, filmrendező és műfordító, Michel Houellebecq.

Őrület volt az Ajax–Bayern, kikapott a Juventus és a Manchester United

Őrület volt az Ajax–Bayern, kikapott a Juventus és a Manchester United

Utoljára ülésezik a parlament, újabb tüntetés készül

Utoljára ülésezik a parlament, újabb tüntetés készül

Jön az újabb tüntetés, megvan a felszólalók listája

Jön az újabb tüntetés, megvan a felszólalók listája

"Orbán Viktor egyáltalán nem félt"

"Orbán Viktor egyáltalán nem félt"

Arcfelismerőt vetett be Taylor Swift a zaklatói ellen

Arcfelismerőt vetett be Taylor Swift a zaklatói ellen

Ki a nagyobb keresztény a Kossuth téri karácsonyfa körül: a kormány vagy a tüntetők?

Ki a nagyobb keresztény a Kossuth téri karácsonyfa körül: a kormány vagy a tüntetők?