szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bizonytalan időre elhalasztják a tavaszra tervezett saját produkcióik színpadra állítását.

Ahogy korábban megírtuk, a Stúdió K, az Átrium Film-Színház és a Rózsavölgyi Szalon is jelezte már, hogy a kultúrtao eltörlése után kétséges a megmaradásuk. Most a Magvető Café jelezte, hogy kénytelenek lesznek előadásokat elhalasztani a kormány intézkedése miatt.

Nyáry Krisztián, a Líra kreatív igazgatója a kávézó Facebook-oldalán azt írta: mivel az ismertté vált tervezet szerint már a 2018-as előadások után sem igényelhető vissza jövőre a tao, ezzel minden jegybevételes előadásuk előzetes kalkulációja felborult. "Első számításaink szerint az összes idei előadásunk visszamenőlegesen veszteségessé vált.”

És bár a színházak egy részének a szóbeli ígéretek szerint "a kiesett céges támogatást az állam valamilyen módon visszapótolja, nincs okunk abban bízni, hogy ez ránk is vonatkozik majd."

A kávézóban a januárra tervezett bemutatók mindenképpen elmaradnak, de bizonytalan a sorsa a belépő nélkül, ingyen látogatható programjaiknak is, mivel azok megtartását eddig részben a fizetős előadásokból befolyó összegekből fedezték.

"A befogadott, külső produkciók esetében is új kalkulációt készítünk, és reméljük, megtaláljuk a módját, hogy az előadásokról, koncertekről és más belépős rendezvényekről ne kelljen lemondanunk. A jegyárak emelése csak korlátozott megoldást jelent, mégis szükség lesz rá. A költségek csökkentésétől – észszerű keretek között – ugyancsak nem tekinthetünk el, és megpróbálunk valamilyen külső támogatást is találni."

A kávézóban a decemberre meghirdetett előadásokat még megtartják, annak ellenére is, ha ez már csak a veszteséget növeli.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden második eladott BMW már SUV Magyarországon

Minden második eladott BMW már SUV Magyarországon

2700 oldalnyi CIA-s ufóakta lett nyilvános, ide kattintva ön is megnézheti

2700 oldalnyi CIA-s ufóakta lett nyilvános, ide kattintva ön is megnézheti

Az Európai Bizottság vizsgálja a civiltörvény miatt elutasított pécsi alapítvány ügyét

Az Európai Bizottság vizsgálja a civiltörvény miatt elutasított pécsi alapítvány ügyét