szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Lázár tesók – vagyis az Esti Kornélból és a Pegazusok nem léteznek zenekarból ismert testvérpár, Lázár Ágoston és Lázár Domokos – első saját dalát teszi közzé most a hvg.hu-n. A Szabadon él megjelenése egy közel két éve kezdődő folyamat eddigi legfontosabb eseménye. A Lázár tesók az elmúlt két évben néhány feldolgozás mellett saját zenekaraik dalait adták elő akusztikusan, és kezdetben egyáltalán nem is gondoltak önálló formációként magukra.

"Jött egy felkérés pár éve, hogy csináljunk egy koncertet az Ágostonnal Esti Kornél- és Pegazusok nem léteznek-dalokból, amit elvállaltunk és nagyon élveztük. Ezt követően kb. fél évente, amikor épp belefért a többi zenei dolog mellett, csináltunk egy-egy koncertet. Egy idő után úgy éreztük, hogy van bennünk késztetés arra is, hogy kifejezetten erre a duóra írjunk, olyan ötleteken, szövegeken agyaljunk, aminek a kettőnk akusztikusabb, csendesebb énje és e duó hangzásvilága komfortosabb lehet, mint az a nagyszabásúbb-hangosabb rockzenekari keret, amiben ismerősen és amúgy nagy kedvvel mozgunk. Ez egy szerves folyamat, semmiféle szigorú keret, határidő, külső nyomás nincsen" – meséli Lázár Domokos.

"A Szabadon él az első lenyomata a nagy tervnek, ami valójában tényleg csak annyiban áll, hogy amikor kedvünk van és időnk engedi, dalokat írunk, majd felvesszük és előadjuk őket. Az első dal elkészült, szerettük csinálni és nagyon örülünk, hogy megmutathatjuk. Innen folytatjuk” – teszi hozzá.

“Sokan meglepődtek, hogy tudok énekelni meg gitározni, nem csak a dobok agresszív püfölése megy" – meséli a duó másik fele, Lázár Ágoston, "Szerencsés testvérpár vagyunk, hogy a gyerekkori nehézségek (civakodás, verekedés, egymás túrórudijának megevése) után sikerült a kreativitás irányába mozdítani ezeket az energiákat. Dodival az Esti Kornélban és a Pegazusok nem léteznekben is jól rezonáltunk egymás témáira, zeneileg jól értjük egymást. Minden bizonnyal ez azért lehet, mert ugyanazokon a zenéken nőttünk fel, együtt hallgattuk oviba menet apukánk kocsijában, hogy “Ha előrelátó csecsemő lettél volna, felkötöd magad a köldökzsinórodra". Zeneileg elég termékeny voltam az utóbbi években, és sok olyan témám gyűlt össze, ami nem illett bele az Esti Kornél-univerzumba. Ezek lágyabb hangszerelést kívánnak, amelyekhez ez az akusztikus duó-formátum abszolút alkalmasnak tűnik.”

A mostantól tehát önálló formációként is létező Lázár tesók első dalát a jövőben, terveik szerint, további dalok és az eddiginél sűrűbb budapesti és vidéki koncertezés követi majd. A duó legközelebb az Akvárium teraszán koncertezik április 18-án, ez egyben az egyszámos kislemez bemutatója.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Méz-királynő – Páratlan felvételek egy bámulatra és irigylésre méltóan tiszta életről

Méz-királynő – Páratlan felvételek egy bámulatra és irigylésre méltóan tiszta életről

Automosónál árulták az amfetamint és a hasist

Automosónál árulták az amfetamint és a hasist

Fauci: két héten belül jóváhagyják a Johnson & Johnson vakcináját

Fauci: két héten belül jóváhagyják a Johnson & Johnson vakcináját