szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

G. Fodor Gábor kiborult azon, ahogy Peer Krisztián egy interjúban a feleségéről beszélt. Megtette a megfelelő jogi intézkedéseket.

Peer Krisztián 24.hu-nak adott interjújában nagyon sok erős mondat volt, de G. Fodor Gábort csak azok a kijelentések aggasztják, amelyek az ő és a felesége személyét érintik. A költő többek között kútmérgezőnek nevezte G. Fodort, és arról beszélt, hogy Nagymaroson

Lényegében egyetlen egyszer sem tudom megállni, amikor meglátom, hogy ne üvöltsem felé torkom szakadtából a lehető legmegalázóbb mondatokat.

Peer Krisztián valóban szóba hozta G. Fodor feleségét is, Fodor-Horváth Zsófiát, aki egyébként a férje által főszerkesztett 888 Pszicho blogjának a vezetője.

Egyszer a boltban a csajának besípolt a táskája. Ilyen kontúrtetovált-szájú, megvetően pillantgató, hivatásos jócsaj, haha. A NER nőképe is megérne egy misét, na, mindegy. Erre a biztonsági őr, de tényleg bocsánatkérően, belenézett. Amit ők baromira méltóságukon alulinak éreztek, nem is értették, hogy történhet ilyesmi velük, álruhás főrangokkal. Erre nyilván kiüvöltöttem a sorból, hogy: „az ötlet abszolút jó volt, a gnóm soha életében semmi mást nem csinált, mint lopott”. Ami nyilván nem igaz, sokkal rosszabb dolgokat is csinált a lopásnál. Hallom, hogy ez most dicsekvésnek hangzik, de látod, mi itt a probléma.

Peer Krisztián szavait egyik érintett sem hagyta annyiban. G. Fodor Gábor a 888-as blogjában ennyit írt:

Peer Krisztián egy ma megjelent interjúban felháborító és gusztustalan kijelentéseket tett rám és feleségemre nézve. Peer Krisztián egy gyáva ember. A feleségemet érintő kijelentéseiért már megtettem a megfelelő jogi lépéseket.

A felesége ennél hosszabban fejtette ki az álláspontját a Pszicho blog Facebook-oldalán. A nyílt levélben azt írta:

Tudod Krisztián, érzelmekkel nem vitatkozom. Ha te dühös vagy, jogod van hozzá. Ha félsz, ha elveszve érzed magad: jogod van hozzá. De a házasság szentség. És nincs jogod ezt gyalázni, ahogy ahhoz sem, hogy egy hitvesről olyan becsületsértően beszélj, amit megengedtél magadnak vagy, hogy egy általad gyűlölt férfiról a fantáziádat kihasználva állíts azt, ami nem történt meg. Egy költő sok mindent megtehet. Ha verset ír, még egy magánembernél is többet. De közéleti megnyilvánulásaiban tisztelni kell a másik méltóságát. Még akkor is, ha épp eszköztelennek mondja magát.

Ezek után a házasságot, mint életformát ajánlja annak a Peer Krisztiánnak, akinek öt évvel ezelőtt halt meg a szerelme:

Kedves Krisztián, nem tudom tudod-e milyen házasságban élni. Nem könnyű, és nem is rózsaszín ködös az biztos, de épp ezért nap mint nap meghaladhatod magad. Van valami mélyre hatolóan szép abban, ha van egy társad az életre. Szeretettel ajánlom neked ezt az életformát, biztos vagyok benne, hogy az esetleges eszköztelenségeidből fakadó önutálatodat is enyhítené. 

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hercsel Adél Kult

Peer Krisztián: "Valahol mindannyian a szüleinkkel és a szexualitásunkkal küzdünk"

Egy hirtelen jött, végzetes agyhártyagyulladásban 25 évesen meghalt a barátnője – a költészet napjára megjelenő, 42 című új kötetében a saját gyászfolyamatát kottázta le, s tért vissza ezzel másfél évtized után a magyar irodalomba. Peer Krisztián egyébként nem érti, miért gúnyolódnak sokan Semjén Zsolt, Fekete György versein, hiszen "a dilettáns költő elvileg jó szándékú ember, hiszen verset akar írni, nem pedig lopni".

Nézzen rá a mobiljára, mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

Nézzen rá a mobiljára, mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

Ömlenek az állami milliárdok Lezsák Sándor sok mindent maga alá gyűrő birodalmába

Ömlenek az állami milliárdok Lezsák Sándor sok mindent maga alá gyűrő birodalmába

Gödörbe lépett a magyar ipar már a harmadik hullám előtt

Gödörbe lépett a magyar ipar már a harmadik hullám előtt