Meghalt a The Cars frontembere

Meghalt a The Cars frontembere

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Hetvenöt éves korában meghalt Ric Ocasek, az 1980-as évek legendás amerikai együttese, a The Cars fontembere.

A zenészt a családtagjai vasárnap hajnalban találták élettelenül manhattani otthonában. Az első vizsgálat szerint Ric Ocasek halálát nem okozhatta idegenkezűség, orvosszakértői vizsgálat fogja megállapítani a halál okát – közölte a rendőrség.

Az 1970-es években Bostonban alakult The Cars az amerikai új hullám egyik kulcszenekara volt. A zenekart Ocasek és Benjamin Orr hozta létre az után, hogy megismerkedtek a középiskolában.

Első sikereiket a Just What I Needed, My Best Friend's Girl és Good Times Roll című számokkal, legnagyobb sikerüket az 1984-es Heartbeat City-vel érték el.

Az együttest tavaly iktatták be a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

A The Cars 1988-ban oszlott fel, ekkor Ocasek szólókarriert kezdett, és producerként is dolgozott számos zenésszel, együttessel. A 2000-es és a 2010-es években néhányszor összeállt a zenekar, először Ocasek nélkül, aztán vele. Utoljára éppen az említett Rock and Roll Hall Of Fame-beiktatáskor.

Az együttes másik alapítója, a zenekar talán legnagyobb slágerét, a Drive-ot éneklő Benjamin Orr 2000-ben halt meg hasnyálmirigyrákban.

Hozzászólások