szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt főpolgármester szerint fura, hogy a volt társulati tagok „visszafelé beszélnek sérelmekről”.

„Különösnek tartom, hogy az elmúlt csaknem tíz esztendőben, amíg Budapestet vezettem, egyszer sem érkezett semmiféle észrevétel Eszenyi Enikő munkásságával, vezetői stílusával összefüggésben” – mondta a hvg.hu-nak Tarlós István azok után, hogy az elmúlt napokban a Vígszínház több volt társulati tagja is arról beszélt, hogy a Vígszínház igazgatója verbális erőszakkal és agresszív vezetői kommunikációval irányította a színházat, és miatta bontották fel a szerződésüket.

  • Hevér Gábor a hvg.hu-nak többek között arról beszélt, hogy a színházi szakszervezet jogos követeléseit sok esetben lesöpörték az asztalról.
  • Molnár Áron azt mondta: „a mai napig mérhetetlen keserűség, fájdalom és fel nem dolgozott trauma van sokunkban”.
  • Mészáros Máté pánikrohamról számolt be.
  • Börcsök Enikő szerint szomorú, ha egy igazgató nem a művészetével és az emberségével próbál tekintélyt parancsolni, hanem a hatalmával.
  • Halász Judit szerint „Egyáltalán nincs jó hangulat, és az sem igaz, hogy hozzá bármikor be lehet kopogtatni, és bármikor el lehet mondani a véleményünket”.
  • Telekes Péter pedig felidézte, hogy lekvárt kellett volna kinyalnia Eszenyi hóna alól. Nem vállalta.

Tarlós István a nyilatkozatok sorozatára reagálva azt mondta, furcsállja, hogy „javarészt olyanok szólalnak meg, akik már évek óta nem dolgoznak a Vígszínházban, így visszafelé beszélnek sérelmekről, amelyek állítólag őket érték, miközben korábban is megtehették volna”.

A volt főpolgármester hozzátette: „Mondom mindezt úgy, hogy korábban Eszenyi Enikőt úgymond tőlem féltették sokan. Egyébként meggyőződésem, hogy kritikák hátterében az áll, hogy Eszenyi Enikő nem vett részt a budapesti színházak függetlenségének védelme jegyében meghirdetett tüntetéseken.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Kult

„Nem Eszenyi Enikő ellen vagyunk, hanem a színházban dolgozókért” – megszólaltak a Víg korábbi tagjai

A Vígszínház néhány korábbi alkalmazottja nemrég nyilatkozatot adott ki, amelyben arról írtak, hogy Eszenyi Enikő vezetői kommunikációja nagyban hozzájárult a szerződésbontásukhoz. Megkerestük a nyílt levelet aláíró Hevér Gábort, Molnár Áront és Mészáros Mátét is: a színészek megalázottságról, takarásban síró kollégákról és súlyos szakmaiatlanságról számoltak be. Elmondták azt is, mit várnak a mostani kiállástól.

Meghalt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Meghalt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Mindent felülmúló startról beszél a Sony, még több PlayStation 5 kerül a boltokba év végéig

Mindent felülmúló startról beszél a Sony, még több PlayStation 5 kerül a boltokba év végéig

Alaptörvény-ellenes a nemváltoztatás ellehetetlenítése a Miskolci Törvényszék szerint

Alaptörvény-ellenes a nemváltoztatás ellehetetlenítése a Miskolci Törvényszék szerint