szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Hazám, hazám, édes hazám kezdetű népdalt dolgozták fel, Orbán Viktor is megosztotta.

A Csík zenekar a Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező felkérésére dolgozta fel a népdalt, amelyet Szabó Attila hegedűs, gitáros hangszerelt és bővített ki. Szabó a Magyar Nemzetnek elmondta: az újabb versszakokat úgy válogatták, hogy az összes elszakított nemzettestet megidézzék. A különböző tájegységeken született népdalszövegek részleteit pedig onnan származó előadók adják elő.

Csík János, az 1988-ban alapított Csík zenekar vezetője, prímása azt mondta, mint minden muzsika esetében, itt is a közönség reakciója, véleménye, szeretete dönt majd. Megjegyezte, hogy a magyar népdalok mindenkor igaz, őszinte emberi gondolatokkal, érzésekkel vannak tele, ezért maradtak fenn generációkon keresztül.

A miniszterelnök szerda este osztotta meg a dalt, amelyben a Csík tagjain kívül többek között Keresztes Ildikó, Mező Misi, Miklósa Erika, Molnár Ferenc „Caramel”, a Nélküled szerzője, Nyerges Attila, Szarka Tamás is énekel, illetve Tátrai Tibor gitározik.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!