szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A first lady egykori tanácsadója és bizalmasa tálal ki a szeptember elsején megjelenő visszaemlékezésében.

Stephanie Winston Wolkoff Melania and Me című memoárjában a szerző és a first lady 15 éves kapcsolatát idézi fel. A leleplezőnek ígért könyvet szeptember elsején jelentetik meg – értesült a Guardian.

A szerzőt Donald Trump 2016-os választási győzelme után nevezték ki Melania Trump mellé, hogy legyen a first lady elvileg külön díjazásban nem részesülő tanácsadója. Stephanie Winston Wolkoff feladata volt, hogy a New Yorkból a Fehér Házba költöző Melaniából first ladyt faragjon.

Wolkofftól aztán megvált a Fehér Ház 2018 februárjában, miután elterjedtek a hírek, hogy a tanácsadó cége 26 millió dollárt kapott azért, hogy Trump pazar beiktatási ceremóniáját és az ahhoz kapcsolódó eseményeket segített megszervezni. Wolkoff ezzel szemben azt állította, hogy ő mindössze 1,62 millió dollárt kapott, amit továbbosztott a stábjának alkalmazottai között. A tanácsadó akkoriban úgy nyilatkozott, hogy őt nem elbocsátották, hanem becsapták. Ezt követően Stephanie Winston Wolkoff együttműködött a szövetségi ügyészekkel abban a nyomozásban, amely Trump beiktatási bizottságának támogatásokból megszerzett, rekordösszegű (107 millió dolláros) költését vizsgálta.

Wolkoff könyve az ígéretek szerint nagyrészt a Fehér Ház keleti szárnyában történtekről fog szólni – az épület ezen részében van a first lady irodája. Továbbá a szerző felidézi majd a Melania Trumppal való barátságának kezdetét, részletezni fogja tanácsadói szerepét, és a maga részéről tisztázni próbálja a hirtelen és nyilvános szakítást is Trumpékkal. Valószínűleg ez utóbbi a legfontosabb célja az írónak.

A szerzőt egykoron Melania Trump közeli barátjának tartották. Igazi társasági ember, korábban a Vogue-nak dolgozott és részt vett a Met Gálák megszervezésében is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Legalább 800 ember halt meg a világban, mert elhitte a koronavírusos álhíreket

Legalább 800 ember halt meg a világban, mert elhitte a koronavírusos álhíreket

Hat nap után kért elnézést Bérczesi Róbert a félbeszakadt koncertjéért

Hat nap után kért elnézést Bérczesi Róbert a félbeszakadt koncertjéért

Az Index.hu drámája és a karantén az ARC-kiállítás plakátjain is megjelenik

Az Index.hu drámája és a karantén az ARC-kiállítás plakátjain is megjelenik