szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vaszily Miklós szerint így volt praktikus.

Várhatóan szeptemberben indul a Pesti Srácok tévécsatornája, a Pesti TV – árulta el a Media1 érdeklődésére Vaszily Miklós, a tervezett új csatorna társtulajdonosa.

A korábban a közmédia vezérigazgatójaként is dolgozó szakember egyben a TV2 Zrt. elnöke, és az Index hirdetési felületeit értékesítő Indamedia Zrt. 50 százalékos tulajdonosa. Vaszily a Media1-nek elmondta, hogy a PS főszerkesztője, Huth Gergely cége lesz a Pesti TV médiaszolgáltatójának tartalombeszállítója az induláskor.

Elmondása szerint még zajlanak a tárgyalások a kábelszolgáltatókkal a terjesztésről, de az őszi induláshoz július végéig szeretnének megállapodásra jutni, mivel a szolgáltatóknak előzetesen értesíteniük kell az ügyfeleiket a csatornakínálat megváltozásáról. Azt, hogy mely szolgáltatóknál lesz elérhető a PTV, várhatóan augusztusban tudják elárulni.

Vaszilyt a portál megkérdezte arról is, hogy a Pesti TV médiaszolgáltatója, a Progress Média Hungary Kft. miért a TV2 Zrt. Róna utcai székházába van bejegyezve. Vaszily azt mondta,

ez csak azért alakult így, mivel neki az irodája ott van, és „így volt praktikus”, majd kijelentette, hogy az új tévécsatornának a TV2-höz egyébként semmi köze, az attól független lesz.

A Media1 azt írja, hogy a Pesti TV-t elindító Progress Média Hungary Kft.-nek Vaszily mellett a Bizalmi Vagyonkezelő Kft. a másik tulajdonosa, a G7 cikke szerint a kft. pénzét Mészáros Lőrinc biztosítja egy okirat szerint. A kft. vezetőségében ott van Tima János, a TV2 igazgatóságának tagja, a TV2, az IKO és az Atmedia anyavállalatának vezetője, aki egyébként Alcsútdoboz fideszes polgármestere is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rekordosztalékot vett ki cégéből Kocsis Máté és családja

Rekordosztalékot vett ki cégéből Kocsis Máté és családja

Orbán újabb bűvészmutatvánnyal rukkolt elő, de fenyegeti a lengyel baráti tűz

Orbán újabb bűvészmutatvánnyal rukkolt elő, de fenyegeti a lengyel baráti tűz

Bródy János: Ha az embereket békén hagynák, békésen tudnának egymás mellett élni

Bródy János: Ha az embereket békén hagynák, békésen tudnának egymás mellett élni