szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A zsűri „sok tetszetős sort, dallamrészt talált a szurkolók és profi zenészek alkotásaiban, összességében egyik pályamű sem felelt meg maradéktalanul az elképzeléseiknek”.

Ahogy korábban hírt adtunk róla, pályázatot írt ki az NB I.-be feljutott MTK labdarúgócsapatának új indulójára a klub, amely azonban végül eredménytelenül zárult.

A klub honlapján olvasható közlemény szerint „a zsűri ugyan sok tetszetős sort, dallamrészt talált a szurkolók és profi zenészek alkotásaiban, összességében egyik pályamű sem felelt meg maradéktalanul az elképzeléseiknek, ezért a pályázatot érvénytelennek nyilvánítja, vagyis nem hirdet nyertest”.

Az ítészek szerint egyébként rendkívül nehéz dolguk volt a szerzőknek, csapatindulót írni ugyanis „az egyik legkomolyabb kihívás, hiszen ez az egyik legjobban elkoptatott műfaj, amit megújítani, tartalommal feltölteni – úgy, hogy méltó legyen egy ilyen nagy múltú csapathoz, mint az MTK – csak isteni szikrával, elkapott lendülettel, teljes szívvel lehet. Nem elég a zenei ösztönösség és tudás, tökéletes érzelmi ráhangolódás, ráérzés is szükség. Arról nem is szólva, hogy egy indulónak egyszerre kell modernnek, felemelőnek, jól énekelhetőnek lennie.”

A pályázatra nemcsak profi zenészek, hanem szurkolók is beküldtek dalokat, „előrukkoltak gyönyörű megoldásokkal, izzó bemondásokkal, szívet melengető sorokkal, amelyek mélyebbre nyúltak a >>kék a vérem<< típusú közhelyeknél” – jelezte a zsűri, amelynek tagjai leginkább a merészséget, „a vélt kereteket felrúgó gondolkodást” hiányolták a pályamunkákból. Emiatt nem tudott egyik dal sem „masszívan, vitán felül állva kiemelkedni a többi közül”.

Megjegyezték, hogy bár érkeztek szép számmal profi és szerethető alkotások, egyiknél sem érezték azt, hogy száz százalékig megfelel a nagy és nemes célnak, hogy az MTK új himnuszává váljon. „Hogy ez az a dal, amit teli torokból és tiszta szívből énekelnek majd a szurkolók, és ami szárnyat ad a csapatnak a legkeményebb ellenféllel szemben is. De őszintén reméljük, hogy – ha nem is ennek a pályázatnak a keretén belül – de születik majd ilyen dal.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dózsa László a plakátról, amelyen nem szerepelt: Megbocsátást remélek!

Dózsa László a plakátról, amelyen nem szerepelt: Megbocsátást remélek!

Libération – Az SZFE az orbáni cezarománia útjában áll

Libération – Az SZFE az orbáni cezarománia útjában áll

Megnyugodhatnak a taxisok, két évig nem kell kocsit cserélniük

Megnyugodhatnak a taxisok, két évig nem kell kocsit cserélniük