szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azt mondja, a koronavírus-járvány súlyosságát eltúlozták, a korlátozásokat pedig megalázónak tartotta.

A karanténidőszak egyik legfelemelőbb epizódja volt az, amikor Andrea Bocelli húsvétvasárnap koncertet adott az üres milánói katedrálisban. A világhírű operaénekes most kissé más megvilágításba helyezte azt, ahogyan ő megélte a kijárási korlátozásokat.

Az olasz szenátusban egy konferencián arról beszélt, mennyire megalázónak és sértőnek érezte a szabályokat. „Nem hagyhattam el a házat, pedig nem követtem el semmilyen bűncselekményt” – mondta.

Olaszországban március elején vezették be a kijárási korlátozásokat, a 61 éves Bocelli azonban elismerte, hogy megszegte ezeket, mert, mint mondta, nem hiszi, hogy az ő korában helyes vagy egészséges lett volna otthon maradni. „Napra és D-vitaminra van szükségem” – indokolta.

Bocelli a BBC híre szerint a többi állampolgárt is arra biztatta, hogy ne kövessék a szabályokat. Az operaénekes szerint a járvány súlyosságát eltúlozták, és ő nem ismert senkit, akit intenzív osztályon ápoltak volna. Bírálta az iskolák újranyitásának a feltételeit is, szerinte elképzelhetetlen, hogy a gyerekek maszkban és plexivel elválasztva tanuljanak az iskolapadokban.

Később azt állította, hogy a megjegyzéseit félreértették, és hangsúlyozta, hogy az alapítványa sok koronavírusos embernek segített.

Olaszországban több mint 35 ezren haltak meg a koronavírusban. A fertőzést egyébként maga Bocelli is elkapta, de a tünetei nem voltak súlyosak.

Jelenleg is kötelező maszkot viselni a tömegközlekedésen és a boltokban, érvényben van a távolságtartás is, zárt térben legfeljebb 200, szabadtéren legfeljebb ezerfős rendezvényeket lehet tartani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt egy épülő házról lezuhanó ember Gyömrőn

Meghalt egy épülő házról lezuhanó ember Gyömrőn

Gyilkosság történhetett Csepelen

Gyilkosság történhetett Csepelen

Duma Aktuál: Ha az iskolaőr megállít gyorshajtásért, uzsonnával le lehet fizetni?

Duma Aktuál: Ha az iskolaőr megállít gyorshajtásért, uzsonnával le lehet fizetni?