szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egész pontosan az elnökválasztási kampányát, amiért politikai gyűléseken használják a dalait.

Neil Young szerint Donald Trump megszegte a szerzői jogi törvényeket, amikor a zenész dalait használta a választásai gyűlésein és kampányrendezvényein. Young álláspontját kedden hallgatta meg egy New York-i bíróság. Az elnök kampánystábja még nem kommentálta a vádakat.

Neil Young azt állítja, hogy már 2015 óta kifogásolta, hogy Trump a zenéjét használja, de a panaszaival „szándékosan” nem foglalkoztak. Most 150 ezer dolláros kártérítést kér minden olyan alkalomért, amikor Trump politikai rendezvényén felhangzott valamelyik dala.

Young ügyvédei hangsúlyozták, hogy a védencük nem tudja jó lelkiismerettel hagyni, hogy a zenéjét egyfajta himnuszként használják egy megosztó és gyűlölködő kampányban.

Nem Neil Young az egyetlen, akit zavar, hogy Trump kampánystábja az ő dalaival dobja fel a gyűléseit. Múlt hónapban a Rolling Stones helyezett kilátásba jogi lépéseket, Mick Jagger és Keith Richards mellett pedig az Aerosmith és Elton John is aláírta azt a nyílt levelet, amelyben felszólították a politikusokat, kérjenek engedélyt a zenéjük felhasználásához.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kelet-Európa-szakértő: Fordulatot hozhatnak az autokrácia elleni tiltakozások

Kelet-Európa-szakértő: Fordulatot hozhatnak az autokrácia elleni tiltakozások

Kunetz: Kivéreztetik az Uzsoki kórházat az átvezénylések

Kunetz: Kivéreztetik az Uzsoki kórházat az átvezénylések

A Nespresso bejelentette, hogy 2 éven belül karbonsemleges lesz minden csésze kávéja

A Nespresso bejelentette, hogy 2 éven belül karbonsemleges lesz minden csésze kávéja