szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A korábbihoz képest nagyjából harmadakkora létszámmal képzelik el a jövőt a portálnál.

Folyamatosan keresik az újságírókat és a hírszerkesztőket az Indexhez, volt, akinél Messenger-üzenetben érdeklődtek – írja a Media1.

Korábban Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatósági elnöke azt mondta a lapnak: olyan sok önéletrajz érkezik, hogy nem kell embereket toborozniuk, ezzel szemben a Media1 információi szerint már július 24-én elkezdték keresni a munkatársakat, főleg a hír részlegre.

A portál úgy értesült, hogy az eddigi nagyjából 90-100 fősnél körülbelül a harmadával kisebbre, nagyjából 55-60 fősre tervezik a teljes létszámot.

Nehezíti az új szerkesztőség felállását, hogy többen, bár csatlakoznának a laphoz, ki kell tölteniük a felmondási idejüket. A Media1 szerint jelenleg arra összpontosítanak az Indexnél, hogy legalább a távozók ezekben a napokban lejáró felmondási idejét követően legyenek hírek az oldalon.

A médiaipari szakportál megszerezte azt az üzenetet, amelyben új hírszerkesztőket keresnek. Ebben az olvasható, hogy főleg a newsroomba várnak új kollégákat, a leendő munkatársak feladata elsősorban hírek írása lesz külföldi és hazai forrásokból. Elvárásként a nyelvtudást jelölik meg, az önéletrajzokat e-mailben várják. Az üzenetben azt is írják, hogy amennyiben a megkeresett újságírót nem érdekli a feladat, ajánljon maga helyett mást.

Az Index sajtóközleménye szerint a napokban nagyjából harmincan kezdik még meg a munkát a szerkesztőségben.

Korábban az derült ki, hogy az Index.hu új stábjának tagja lesz Bugyinszki György, a Népszabadság egykori szerzője, szintén csatlakozik a stábhoz Hercsel Adél, aki az elmúlt években a hvg.hu munkatársa volt, és Szalai Szabolcs, az LMP-közeli Jövő TV alapítója is.

Hétfőn szintén a Media1 írta meg, hogy érkezik a portálhoz többek között Víg György (Nők Lapja, Óbudai Anziksz), Kovács Róbert (korábban Magyar Narancs), Ilku Miklós (Nemzeti Sport), Huber Tamás (Nemzeti Sport Online), Antalics Ádám (Origo sport rovat), Szőcs László (Népszabadság, Napi Gazdaság, Magyar Idők, Magyar Nemzet), Buzna Viktor (legutóbb Klasszik Rádió) és Isza Ferenc, a Blikk volt fotósa.

A vezetőség névsora csütörtökön látott napvilágot. Eszerint Sztankóczy András, stratégiai igazgató-vezető szerkesztő, Kitzinger Szonja, gazdaságért-kultúráért-szórakozásért felelős főszerkesztő-helyettes, Balogh Ákos Gergely, szervezetfejlesztésért felelős főszerkesztő-helyettes, Fekete-Szalóky Zoltán pedig hírigazgató lesz.

Az újságot elhagyó kilencven dolgozó továbbra is titokzatosan kommunikál arról, hogy talán lesz folytatása a közös munkájuknak.

Az Index-ügyről folyamatosan beszámolunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gergely Márton hvg360

Az új fideszes kampánystratégia koronaékszere lehet az Index

Orbán Viktor alig három évvel lesz fiatalabb a következő választási kampányban, mint Horn Gyula volt 1994-es győzelme idején. A NER-gazda és választói öregedését a kormányban is problémaként azonosították, amelyet a sajtóban és a közösségi médiában igyekeznek ellensúlyozni. 

Karambol az 52-esen, egy kamion a fákig csúszott az ütközés után – helyszíni fotók

Karambol az 52-esen, egy kamion a fákig csúszott az ütközés után – helyszíni fotók

Ünneprontó vírus: Európában az idei karácsony nem lesz olyan, mint amilyet megszoktunk

Ünneprontó vírus: Európában az idei karácsony nem lesz olyan, mint amilyet megszoktunk

Az Index volt munkatársa is ír a népszabis Fedél Nélkülben

Az Index volt munkatársa is ír a népszabis Fedél Nélkülben