szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A miniszter szerint aki akar, tanuljon, aki pedig azt szeretné, alapítson magánegyetemet.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

A kormány nem része az SZFE körüli vitának, mivel az egyetem feletti kormányzati felügyelet megszűnt – jelentette ki Gulyás Gergely kancelláriaminiszter az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A miniszter szerint a tiltakozóknak nem is az állammal kell tárgyalniuk, hanem a kuratóriummal. Állította:

a kormány nem tudja feloldani a patthelyzet.

Lehet tüntetni, szabad országban élünk – mondta a kancelláriaminiszter, hozzátéve:

aki akar, tanuljon, aki pedig azt szeretné, alapítson magánegyetemet.

Gulyás úgy érvelt, hogy az egyetemek modellváltásának célja az, hogy az állam ne szóljon bele a felsőoktatás kérdéseibe. Arról is beszélt, hogy az elmúlt időszakban nyolc magyar felsőoktatási intézményben volt modellváltás, ami hétben zökkenőmentesen zajlott.

Sztrájkra készülnek a Színművészeti dolgozói

Czeglédi Fanni - Csatlós Hanna Élet+Stílus Több mint egy hete már, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói blokád alá vonták az egyetem főépületét, az új kuratóriumi tagoknak nem engedik a belépést az intézmény területére, a tanítás megkezdését elhalasztották. A kormány és az intézmény új vezetője, Vidnyánszky Attila egyelőre nem akarnak visszavonulót fújni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pozitívra változtatta Magyarország adóskilátását a Moody's

Pozitívra változtatta Magyarország adóskilátását a Moody's

Varga: Ami eddig jól jött a gazdaságnak, most pont az lett a hátrány

Varga: Ami eddig jól jött a gazdaságnak, most pont az lett a hátrány

Óriásrákok rohantak le egy családi grillpartit Ausztráliában

Óriásrákok rohantak le egy családi grillpartit Ausztráliában