szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Délelőtt összesen öt órán keresztül vehetünk kurzusokat az utcán például Hajdu Szabolcstól és Enyedi Ildikótól.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Újra demonstrációt szerveznek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói vasárnapra: vasárnap reggel 10.00 és 15.00 óra közt várják az érdeklődőket a Vas utcai épületnél “tiszteletbeli hallgatókkal” szeretnék megtölteni a közvetlen környéket.

"Azt állítják rólunk, hogy egy zárt közösség vagyunk - szeretnénk meghívni egy nyílt napra, és ezzel a Titkos Egyetem tiszteletbeli hallgatójává avatni minden érdeklődőt" - írják a szervezők.

Az épületbe továbbra is csak az egyetem polgárai léphetnek be, a kurzusok és az előadások viszont kiköltöznek “Magyarország legszabadabb utcájába”.

A programban többek közt Hajdu Szabolcs, Enyedi Ildikó, Ascher Tamás, Zsótér Sándor, Bagossy László tart az épület előtt órát. A pontos órarendet itt lehet böngészni.

A diákok szerint ők továbbra sem kaptak érdemi reakciót a két héttel ezelőtt kihirdetett követeléseikre az általuk legitimnek tartott Innovációs- és Technológiai Minisztériumtól. Közben a kuratórium élére újonnan kinevezett Vidnyánszky Attila interjúban vázolta fel, hogy szerinte az Amnesty International nyári táborban készítette fel a diákokat a tüntetésekre.

A rendhagyó demonstrációval kapcsolatban kiemelték, igyekezzen mindenki maszkot viselni, és a lehetőségekhez mérten távolságot tartani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lelőttek egy rendőrt Londonban

Lelőttek egy rendőrt Londonban

Még az idén újra felszállhatnak a Boeing 737 MAX-ok Európában

Még az idén újra felszállhatnak a Boeing 737 MAX-ok Európában

A járvány kezdete óta először tüntetett Greta Thunberg

A járvány kezdete óta először tüntetett Greta Thunberg