szerző:
Kacskovics Mihály Béla
Tetszett a cikk?

Ismét több százan tüntettek a Vas utcában, színművészek egy csoportja támogatásáról biztosította a hallgatókat.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Negyvennyolc napja tart a Színház- és Filmművészeti Egyetem blokádja, az eltelt másfél hónapban pedig se szeri, se száma a támogató megnyilvánulásoknak.

Vasárnap Szalai Krisztina szervezett tüntetést az egyetem elé, aminek a végén egy olyan patronáló nyilatkozatot nyújtottak át a diákoknak, amellyben felajánlották a siákoknak, hogy "szüleik mellett szüleik" lesznek. Több tucat színművész kérte arra a blokádot fenntartókat, hogy válasszanak közülük maguknak patrónust, aki segíti őket a továbbiakban. Az SZFE hallgatói önkormányzatának elnöke, Csernai Mihály vette át a listát.

©

A tüntetők a Vas utcai kampusz körül mozgó élőláncot vontak, tizenöt percenként pedig elénekelték a Titkos Egyetemet.

©

A Színház- és Filmművészeti Egyetem körüli ügy október 16-án járt a ismét a csúcsra. Szarka Gábor kancellár előrehozott őszi szünettel szerette volna elérni, hogy a hallgatók elhagyják az épületet, ám erre nem került sor, a barikádot továbbra is fenntartják, a kuratóriumot változatlanul nem ismerik el legitim vezetésükként. Október 23-án a Műegyetem előtt tartanak tüntetést, 27-én pedig az Európai Parlament Oktatási és Kulturális bizottságában hallgatják meg őket.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közelíti a 25,5 milliót a koronavírusból kigyógyultak száma

Közelíti a 25,5 milliót a koronavírusból kigyógyultak száma

Gyurcsány: Szegények voltunk, mint a templom egere

Gyurcsány: Szegények voltunk, mint a templom egere

Fődíjat kapott Chicagóban Horvát Lili filmje

Fődíjat kapott Chicagóban Horvát Lili filmje