szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A sztrájkbizottság nyolcpontos követelést fogalmazott meg a munkáltatóval szemben, a kilencedikben pedig a kormányhoz fordulnak.

Október 28-án nyújtott be fellebbezést a Színház- és Filmművészeti Egyetem Sztrájkbizottsága a Fővárosi Törvényszék által kiadott elsőfokú végzés ellen, ami jogellenesnek nyilvánította az intézmény dolgozóinak sztrájkját. Közleményükben azt írják, hogy nyolcpontos követelést fogalmaztak meg a munkáltatójuk felé, a kilencedikben pedig Magyarország kormányához fordultak, azt kérve, hogy a modellváltási folyamatot teljes egészében állítsák le.

Mint írják, követeléseiket továbbra is fenntartják, továbbá bíznak a Fővárosi Törvényszék "mindenfajta befolyástól független bíráskodásában".

AZ SZFE SZTRÁJKBIZOTTSÁGÁNAK SAJTÓKÖZLEMÉNYE A Színház- és Filmművészeti Egyetem Sztrájkbizottsága a tegnapi napon,...

Közzétette: Független Szabad Egyetem – 2020. október 29., csütörtök

Az intézmény dolgozói október eleje óta sztrájkolnak, tiltakozva ezzel az új kuratórium, valamint az egyetem új oktatási modelljével szemben. Szarka Gábor, az SZFE új kancellárja korábban a fizetések visszatartásával próbálta zsarolni a munkavállalókat, majd előrehozott (és később meghosszabbított) őszi szünettel akarta rávenni arra a barikádot fenntartó hallgatókat, hogy hagyják el az épületet. Nem járt sikerrel: az SZFE blokádja már 59 napja tart, október 23-án több mint tízezren tüntettek mellettük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már több mint 536 millió forintot gyűjtöttek Budapestnek járványkezelésre

Már több mint 536 millió forintot gyűjtöttek Budapestnek járványkezelésre

Ónody Gomperz Tamás: A választás tragikus szabadsága a járványban

Ónody Gomperz Tamás: A választás tragikus szabadsága a járványban

Ez a szuperritka kétmotoros Citroën Kacsa megér 50 millió forintot?

Ez a szuperritka kétmotoros Citroën Kacsa megér 50 millió forintot?