szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A brit énekesnő, dalszerző, FKA twigs többek között azt állítja, hogy a színész szándékosan adott tovább neki egy szexuális úton terjedő betegséget.

Szexuális és érzelmi bántalmazás miatt perelte be Shia LaBeouf hollywoodi színészt a volt barátnője, FKA twigs. A színész és az énekesnő 2018 és 2019 között volt együtt. A New York Times a per dokumentumaira hivatkozva azt írja, hogy LaBeouf szándékosan fertőzte meg az énekesnőt egy szexuális úton terjedő betegséggel.

A 34 éves színész nem kommentálta a pert, de a lapnak azt mondta: éveken át bántalmazta saját magát és mindenkit maga körül. „Nem vagyok abban a helyzetben, hogy bárkinek is megmondjam, a viselkedésem miatt hogy kellene éreznie magát” – írta a New York Timesnak. „Nincs mentségem az alkoholizmusomra és az agressziómra, csak racionalizálni tudok… Sokszor bántottam a hozzám legközelebb állókat. Ezt szégyellem, és bocsánatot kérek azoktól, akiket bántottam. Nem nagyon van más, amit mondhatnék” – ismerte el LaBeouf. Korábban egy másik nő is bántalmazással vádolta a színészt.

A színész egy másik e-mailben azt írta, hogy a vádak közül sok nem igaz, de tartozik a nőknek azzal, hogy lehetőséget kapjanak nyilvánosan megfogalmazni az állításaikat, és neki pedig felelősséget kell vállalnia azokért a dolgokért, amiket tett.

FKA twigs ügyvédje azt állítja, hogy a színész nem volt hajlandó terápiás segítséget kérni, a védence pedig azért fordult bírósághoz, hogy mások ne szenvedjenek Shia LaBeouf hasonló visszaéléseitől. Az énekesnő az esetleges kártérítés összegét a családon belüli erőszak áldozatait segítő szervezeteknek fogja felajánlani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Reménymorzsa a gluténérzékenyeknek: segít a mesterséges intelligencia

Reménymorzsa a gluténérzékenyeknek: segít a mesterséges intelligencia

Müller: Húsvétig minden regisztráltat be akarunk oltani

Müller: Húsvétig minden regisztráltat be akarunk oltani

14 órán át hánykolódott egy férfi a Csendes-óceánban

14 órán át hánykolódott egy férfi a Csendes-óceánban