szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kormánybiztos érdektelen, irracionális epeömlésnek tartja a kritikákat, amiket a gázkamrázó írására kapott, elolvasni sincs kedve őket. Szerinte nem véletlenül tart ő ott, ahol tart, szemben a bírálóival.

Az általános olvasat, hogy a fő tételmondatom: Soros György a liberális Führer. Nos, Soros és csatlósai biztosan nem liberálisok, mert nem tűrik az ellenvéleményt, képtelenek a racionális vitára. Ebben tévedtem.

Ezt nyilatkozta Demeter Szilárd a kormány kedvenc közvélemény-kutatójához, a Századvéghez és a 888.hu-ból ismert propagandistákhoz is kötődő portálon, a Kontrán arról az írásáról, amelyben a jobboldaliakat nevezte Európa új zsidóinak, Soros Györgyöt az új Führernek, Európát pedig az ő gázkamrájának. Az írást Demeter azóta visszavonta, de bocsánatot nem kért érte, és azt sem jelentette ki, hogy ne gondolná igaznak állításai legnagyobb részét. A Kontra pedig lehetőséget adott neki, hogy újra megmutassa, hogyan gondolkozik az ügyről.

Demeter az őt ért bírálatokra azt mondta, nem tud rájuk válaszolni, mert „Ahhoz el is kellene olvasnom azokat. Azt meg minek? Nagyjából tudom, hogy az ellenségeim mit gondolnak rólam. Irracionális az egész. Nem kritika, hanem epeömlés. Érdektelen.” Egyébként „jól jött” neki a felháborodás, mert elmondása szerint „hihetetlen lélekerősítő” üzeneteket kapott sokaktól, és egyébként is sokan „visszatáncoltak” a bírálói közül, amikor rájöttek, nem fog megbukni. Hozzátette, a bírálók mentálisan és lelkileg „meg sem tudták karcolni”, ráadásul

Tudom, hogy a szövegem nem antiszemita, soha még csak antiszemita gondolatom se volt. Vagyis a lelkiismeretem rendben van.

Egyébként úgy érzi, „a magyar balliberális oldalnak nem annyira az írásommal van baja, hanem velem”.

Elmondta azt is, noha 90 kollégája elhatárolódott az írásától, szerveztek „egy belső, anonim szavazást az összes kolléga bevonásával”, ahol „háromnegyedes bizalmat szavaztak nekem a kollégáim, azt akarják, hogy továbbra is én vezessem az intézményt.” Azzal a kolléganőjével viszont, aki felvetette, nincs szakképesítése az intézmény vezetéséhez, „plénum előtt” elbeszélgetett, és elmondta neki: „A vezetőnek a munkavégzéshez optimális körülményeket kell megteremtenie, jól kell menedzselni a céget, és jó könyvelőt kell alkalmaznia.

Ezért van ő ott, ahol, és ezért vagyok én ott, ahol.

Arról, hogy a bírálatok után törölte a Facebook-oldalát, azt mondta, nem tervez visszatérni: „Az a platform, ahol letiltják Kertész Imrét, számomra nem kívánatos. És engem egy Kertész-idézet miatt tiltottak le.” Beszélt arról is, hogy a Litera irodalmi portál is bírálta őt; erről azt állította, épp nemrég személyesen ő mentette meg a csődtől a portált. „Oszt’ most ment a habzás ott is, amihez joguk van, de legalább megkérdezhettek volna engem is. Most mit kezdjek velük?”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Windisch Judit - Joó Hajnalka Itthon

"Demeter mindig is ezt a nyelvet beszélte, csak nem kapott ekkora nyilvánosságot"

A jelek szerint a kormány, illetve a Fidesz bevédi a zsidózó, holokausztozó írást megjelentető Demeter Szilárdot, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatóját, aki kitart amellett, hogy soha egyetlen antiszemita mondatot nem írt le, és nem is gondolt. Vajon mi motiválhatta Demetert, és hogyan tarthatja mindezt elfogadhatónak?

197 koronavírusos beteg halt meg

197 koronavírusos beteg halt meg

700 kilométeres hatótávval támad az új Audi A6 E-Tron villanyautó

700 kilométeres hatótávval támad az új Audi A6 E-Tron villanyautó

Az ukránok és a csehek az oroszok, a magyarok az ukránok miatt aggódnak

Az ukránok és a csehek az oroszok, a magyarok az ukránok miatt aggódnak