szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szocialista propagandaműsornak tartja a Nap-keltét a Fidesz, ezért a gyártóval kötött megállapodás felülvizsgálatára szólította fel csütörtökön a Magyar Televíziót. "A Nap-kelte szerkesztősége elhatárolódik a Fidesz által kifogásolt kijelentéstől" - reagált a történtekre Holub Katalin, az MTV szóvivője.

Az MTV reggeli hírműsorának csapata "az MSZP mögött áll". Csütörtökön Fiala Jánostól az kijelentés hangzott el, hogy "...kérdezőtársaimmal egyetemben azt a szellemet képviselem: hajrá MSZP", s a kijelentést egyik "kérdezőtársa" sem kérte ki magának. A történtek a pártosság árnyékát vetik a közszolgálati televízióra - áll a Fidesz közleményében. 

"A Fidesz Kulturális Tagozatának médiaszekciója felszólítja a Magyar Televízió vezetését, hogy haladéktalanul rendeljen el belső vizsgálatot, egyben vizsgálja felül a Napkelte műsor gyártójával kötött szerződését" - fogalmazott a közlemény.

Nika György aktuális igazgató már szerdán vizsgálatra kérte az ügyben Gyárfás Tamást, a Nap-kelte producerét - mondta Holub Katalin, az MTV szóvivője. A megszületett válasz szerint a Nap-kelte szerkesztősége elhatárolódik a kijelentéstől, és sajnálatosnak tartja, hogy a műsorvezető az élő adásban ezt nem tette meg. A Nap-kelte külső gyártású produkció, ezért Gyárfás Tamás dönti el, hoz-e, és ha igen, milyen szankciót az ügyben - hangsúlyozta a szóvívő.

MTI Itthon

MTV: nyolcmilliárdos hiány

Noha év közben milliárdokat sikerült megtakarítania a Magyar Televíziónak, 2004-et mintegy nyolcmilliárdos hiánnyal zárja a társaság – közölte az MTI-vel a közszolgálati médium menedzsmentjének egyik, neve elhallgatását kérő tagja.

MTI Itthon

Óriási karcsúsítást tervez az MTV vezetése

A jelenleginél jóval kevesebb vezetővel számoló szervezeti struktúra bevezetését tervezi a Magyar Televízióban (MTV) Rudi Zoltán elnök - értesült az MTI pénteken a menedzsment egy, neve mellőzését kérő tagjától.

Fődíjat kapott Chicagóban Horvát Lili filmje

Fődíjat kapott Chicagóban Horvát Lili filmje

Milyen előnye van felnőttként annak, aki gyerekként videojátékozik?

Milyen előnye van felnőttként annak, aki gyerekként videojátékozik?

Meghosszabbították az őszi szünetet a Színművészetin

Meghosszabbították az őszi szünetet a Színművészetin