szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közel egy hónappal az első hazai európai parlamenti választás előtt, 2004. május 10-én Orbán Viktor követ dobott az állóvízbe, amikor kijelentette: „emberileg és erkölcsileg vállalhatatlan dolgok történnek Irakban” - olvasható Török Gábor blogján.

Irak és Afganisztán két külön történet, ám annyiban mégis hasonlítanak, hogy a magyar választók legfeljebb szörnyű fogolykínzások és magyar katonahalálok kapcsán hallanak az ott történtekről - s teszik fel esetleg magukban a kérdést: miért vagyunk mi ott?

A politika a válaszok megtalálásában ugyanolyan érdektelen most is, mint korábban volt. A miniszterelnök nem szólal meg, a honvédelmi miniszter szerint az elhunyt magyar katona "az afgán nép fejlődését és jólétét támogatta munkájával", az MSZP források rendelkezésre bocsátásáról beszél, a Jobbik közleményében csapatkivonást emleget, az LMP pedig a vizsgálat nyilvánosságra hozatalát tartja fontosnak - írja a politológus. A teljes bejegyzést elolvashatja Török Gábor blogján.

hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: eltűntek a rendszerváltók?

Sokat hallunk mostanában határvonalakról, a magyar politika megújításáról, az 1989-1990-ben alapított rendszer felváltásáról, ami a dolog logikája alapján csak a korábbi politikai elit háttérbe vonulásával együtt történhet meg - olvasható Török Gábor blogján.

hvg.hu Itthon

Mit jelent a túlhatalom?

A választói akaratról lehet véleményünk, örülhetünk neki vagy bánkódhatunk miatta, ám egy demokratikus választás nyomán előálló helyzetet az objektivitás látszatát keltve megkérdőjelezni nem lenne szabad - írja blogjában Török Gábor politikai elemző.

hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: miért ütött meg ilyen hangot Kövér?

Kövé László ünnepi beszédében azt állította, hogy "történelmi sorsa a magyarságot méltányosságra és óvatosságra tanította", továbbá arról beszélt, hogy "túlzással, igazságtalansággal és vad indulatokkal lehet hódítani, de megmaradni csak méltányossággal, türelemmel lehet, és csak így lehet újra kezdeni". De miért ütött meg ilyen hangot Kövér? Török Gábor erre kísérel meg választ adni.

hvg.hu Napi merítés

Rogán: "Nekem is lettek volna ötleteim"

"Nekem is lettek volna ötleteim" – mondta néhány nappal ezelőtt a Mokka című műsorban Rogán Antal, aki hosszas hezitálás után úgy határozott, hogy a főpolgármester-helyettesi kilátások helyett októberben inkább az ötödik kerület vezetéséért száll újra harcba - olvasható Török Gábor politológus blogján.

Ceglédi Zoltán: Vírusvallás reformációja

Ceglédi Zoltán: Vírusvallás reformációja

Budán már egy nyaraló árába kerül egy garázs

Budán már egy nyaraló árába kerül egy garázs

Jövőre tilos lesz az avarégetés az egész országban

Jövőre tilos lesz az avarégetés az egész országban