szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felmentette beosztásából a rendezvények bejelentéséért felelős osztályvezetőt, a közreműködő munkatársakkal szemben pedig fegyelmi eljárást rendelt el Budapest rendőrfőkapitánya a Nyugati téri Hanuka-ünnepségen szerda este történt incidens miatt.

Szerdán a téren a Hanuka-ünnepséggel lényegében azonos időben egy revizionista mozgalom tartott bejelentett demonstrációt. Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének ügyvezető igazgatója az MTI-nek azt mondta, hogy a csoportosulás tagjai bekiabálásokkal megzavarták ünnepségüket. A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleménye szerint Kökényesi Antal kivizsgáltatta a Nyugati téren történt eseményeket. A vizsgálat megállapította, hogy törvénysértés nem történt, de nem hajtották végre maradéktalanul a vezetői intézkedésben foglaltakat, ezért Budapest rendőrfőkapitánya felmentette beosztásából a rendezvény-bejelentések kezeléséért felelős osztályvezetőt, a közreműködő munkatársakkal szemben pedig fegyelmi eljárást rendelt el. A közlemény szerint a főkapitány "sajnálatát fejezi ki az érintettek felé, hogy rendezvényeiket nem tudták zavartalanul lebonyolítani". A főkapitány egyben utasította a biztosításokat irányító vezetőket, hogy a bejelentett rendezvényeket jellegüknek megfelelő módon, kellő körültekintéssel, érzékenységgel és gondossággal kezeljék.
Szerdán este a budapesti Nyugati téren tartott zsidó Hanuka-ünnepségen, a gyertyagyújtás előtt a Magyar Revizionista Mozgalom szkinhed tagjai jelentek meg irredenta jelképekkel a színpad előtt, azt kiabálva: "Magyarország a miénk!". A jelenlévő rendőrök nem léptek közbe, arra hivatkozva, hogy a csoportosulás is bejelentette rendezvényét. A két szervezet képviselői végül megegyeztek, hogy a szkinhedek - bár engedélyük fél hétig szólt - negyed órával korábban elhagyják a helyszínt. (MTI)

Mutatjuk, milyen maszkokat NEM kell hordani a koronavírus-járvány idején

Mutatjuk, milyen maszkokat NEM kell hordani a koronavírus-járvány idején

SZFE: Vidnyánszkyék jogszabályba ütközően írták át az egyetem működési szabályzatát

SZFE: Vidnyánszkyék jogszabályba ütközően írták át az egyetem működési szabályzatát

Felmászott egy ember a Szabadság hídra

Felmászott egy ember a Szabadság hídra