szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A DAM Steel Rt., valamint az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (Émász) között felmerült árvita rendezésére felajánlotta közvetítő szerepét a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) közigazgatási államtitkára, Réthy Imre.

Réthy ezt személyesen közölte az olasz acélipari cég vezetőivel és Székely Árpáddal, az igazgatóság tagjával egynapos miskolci látogatásán. A találkozón megvitatták, milyen lehetőségek vannak a DAM Steel Rt. hosszú távú működésére. Az egész napos látogatás célja az volt, hogy személyes kapcsolatok építésével, az információcsere javításával segítse a térség fejlődését a GKM közigazgatási államtitkára.
A DAM Steel képviselői múlt héten pénteken jelentették be, hogy veszteséges gazdálkodás miatt leállítják a termelést. Monica Pirovano, az igazgatóság elnöke szerint a DAM Steel versenyképes európai acélgyártó cég, a magyarországi körülmények azonban nem tették lehetővé a folyamatos és eredményes gazdálkodást. A vállalat képviselői többek közt azt nehezményezték, hogy az elektroacél előállításra szakosodott DAM Steel a területén lévő áramszolgáltató alállomásnak kilowattonként 2 forinttal többet fizet, mint más magyarországi fogyasztó. Eugenió Marzoralti, az olasz tulajdonosokat képviselő igazgatósági tag pénteken elmondta: két hét türelmi időt jelöltek meg, ami alatt a magas villamosenergia árak mérséklésében a szolgáltató ÉMÁSZ-szal próbálnak megállapodásra jutni.
A DAM Steel Rt. sokáig milliárdokkal tartozott áramszolgáltatójának, az Émásznak. A cég fizetésképtelensége miatt belement az Émász javaslatába, hogy eladja azt a trafóállomást, ahonnan az áramot vételezi. Az adásvételt követően viszont már egy magasabb árkategóriába került a cég: az alállomás eladása után úgynevezett középfeszültségi fogyasztói áron kapja a DAM Steel az áramot. (MTI)

Könnyen lehet, hogy most kezdődik az olajpiac alkonya

Könnyen lehet, hogy most kezdődik az olajpiac alkonya

Tényleg minden biopamut, amit ezen a néven adnak el?

Tényleg minden biopamut, amit ezen a néven adnak el?

Az én hetem: Péterfy Gergely nem lett covidos, de őrt áll az SZFE homlokzatán

Az én hetem: Péterfy Gergely nem lett covidos, de őrt áll az SZFE homlokzatán