szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fidesz - Magyar Polgári Párt frakciója javasolja a Medgyessy-kabinetnek, hogy az alibi kormányülések helyett folytasson érdemi munkát, és általánosságok helyett a konkrét elképzeléseiről tájékoztassa a közvéleményt - áll az ellenzéki képviselőcsoportnak a tegnap Lovasberényben megtartott informális kormányülés után kiadott közleményében.

"Békés, nyugodt kormányzásként tekintenek az elmúlt nyolc hónapra, amelyre valójában a politikai boszorkányüldözés, a közélet kriminalizálása, a megalapozatlan vádaskodás volt jellemző" - áll a közleményben. "Kormányra kerülésük óta politikai okokból több ezer embert távolítottak el munkahelyükről, és kicsinyes bosszútól vezérelve, sikerességük ellenére leállítottak minden olyan kezdeményezést, amelyet a polgári kormány indított útjára, esélyteremtésről beszélnek, miközben átgondolatlan gazdaságpolitikájuk következtében sorra szűnnek meg a munkahelyek, s így hetente ezrek kerülnek az utcára" - vélekedik a Fidesz-frakció, amely szerint immár sokadszor történik meg, hogy "a kormányülésről szóló tájékoztatókon semmi érdemleges nem hangzik el, ami viszont igen, az hazug és álságos".
Az egészségügy átalakítását és modernizálását, az oktatás fejlesztését, a gyermekek támogatását és ezen belül az esélykülönbségek mérséklését, a magyar kultúra támogatását, a nemzeti identitás erősítését ígérte Gál J. Zoltán szóvivő a kormány lovasberényi informális ülése után. Kijelentette, a kormány úgy véli, hogy 2003 az új esélyek éve lesz és ennek megfelelő programokat kíván a társadalom elé tárni - közölte az ülést követően a szóvivő. A kormány az ellenségkereső, indulatos, szélsőséges hangnem helyett a higgadt, nyugodt, békés hangvétel politikáját kívánja folytatni - reagált Gál J. a Fidesz-frakció közleményére. "Az indulatos, szélsőséges hangnemű, tényektől elrugaszkodott politizálásra jó példa a Fidesz-frakció állásfoglalása" - mondta a szóvivő, aki szerint a Fidesz-közlemény "stílusa önmagát minősíti". (MTI)

Hatékonynak bizonyult a favipiravir a Covid–19 ellen, kezdődhet a magyar betegek kezelése

Hatékonynak bizonyult a favipiravir a Covid–19 ellen, kezdődhet a magyar betegek kezelése

Orbán legyűrte Merkelt - így értékelik a német lapok az új EU-javaslatot

Orbán legyűrte Merkelt - így értékelik a német lapok az új EU-javaslatot

Az új-zélandi miniszterelnök beismerte, hogy régebben füvezett

Az új-zélandi miniszterelnök beismerte, hogy régebben füvezett