szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Orbán Viktor volt miniszterelnök szombaton Nyíregyházán, a helyi Keresztény Női Polgári Kör jótékonysági hangversenyén elmondott beszédében újfent éles támadást intézett a kormány politikája ellen, megemlítve többek közt a gyárbezárásokat, az áremelkedéseket és a taszári bázis ügyét.

Orbán Viktor szerint az ország helyzete ahhoz hasonlítható, mint amikor „egy huszár a dolmánya begombolását már az első gomblyuknál elvéti, és későn veszi észre, hogy ferdén, viselhetetlenül áll rajta a ruhadarab”. A volt kormányfő szólt a gyár- és iskolabezárásokról, a kórházakat állítólag fenyegető veszélyekről, a forint elleni - ahogy fogalmazott - „állítólagos” spekulációról, a növekvő munkanélküliségről valamint az árak emelkedéséről. Orbán hiányolta az egyenes beszédet és őszinteséget az iraki ellenzékiek taszári kiképzésével kapcsolatban, a háborús helyzetről pedig elmondta: „elhibázott és elkapkodott felajánlások, átlag levelek aláírása helyett arra lenne szükség, hogy az ország jelenlegi vezetői megőrizzék józanságukat, higgadtan és nyugodtan cselekedjenek a béke érdekében”. Az egykori kormányfő beszédében felhívta az ellenzékben lévő nemzeti erők figyelmét a további aktív politizálásra a közélet színterén.
Az MSZP nem kíván a volt miniszterelnökkel gombolástani vitába keveredni, csak emlékeztet arra, hogy 2002-ben a választók döntöttek a kabát újragombolásáról és az előző kormány leváltásáról - jelentette ki Lendvai Ildikó, a párt parlamenti frakciójának vezetője Orbán beszédére reagálva. Lendvai Ildikó érthetőnek nevezte, hogy kormányának leváltása nem tetszik Orbán Viktornak, de az véleménye szerint már nehezen magyarázható, hogy egészen más szemüvegen át nézi a világot, amióta nem miniszterelnök. „Megfeledkezik például arról, hogy a benzin általa kifogásolt árképzését meghatározó több mint tíz éves törvényt kormányzása idején még esze ágában sem volt megváltoztatni - közölte Lendvai Ildikó. A szocialista politikus közös gondolkodásra és egyértelmű beszédre kérte Orbánt, többek között „a munkahelyek megőrzését segítő pénzügypolitika és az európai uniós csatlakozás támogatásának növelése érdekében”. (MTI)

Nagyon súlyos hibát találtak a Windows Serverben, három másodperc alatt bevehetik a hackerek

Nagyon súlyos hibát találtak a Windows Serverben, három másodperc alatt bevehetik a hackerek

Alaposan megváltozik az időjárás kedden

Alaposan megváltozik az időjárás kedden

Nagyot estek az OTP részvényei

Nagyot estek az OTP részvényei