szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte több emberen elkövetett emberölés miatt, a 2000 nyarán, az Oktogonnál lövöldöző férfit első fokon a Fővárosi Bíróság csütörtökön.

Az ítélet szerint Bódi Zsolt leghamarabb 35 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra. A vádirat szerint a férfi 2000. július 4-én öngyilkossági szándékkal pisztolyt vett magához. Bement egy VI. kerület Teréz korúti McDonald's étterembe és egy-másfél méterről fejbe, valamint mellbe lőtt három huszonéves fiatalt, kettőt közülük hátulról, menekülés közben, majd távozott a helyiségből, és az utcán hasba lőtte negyedik áldozatát. Az étteremben és környékén lelőtt fiatalok közül kettő a kórházban meghalt, kettő pedig életveszélyesen megsebesült. Bódi Zsolt egyik áldozatát sem ismerte.
A férfi védőügyvédje korábban kifejtette, hogy legfeljebb csak határozott idejű szabadságvesztést tartana indokoltnak, figyelmebe véve a fiú személyiségi zavarait. Hétfői védőbeszédében az ügyvéd azzal érvelt, hogy a vádlott személyiségzavara szakértői vélemények szerint elősegíthette a cselekmény elkövetését, azaz korlátozhatta a vádlottat tette társadalmi veszélyességének felismerésében. A vádbeszédében ugyanakkor az ügyész a feltételes szabadlábra bocsátás kizárásával alkalmazott életfogytiglani börtönbüntetés  mellett érvelve kifejtette: szakértői vélemények szerint Bódi Zsolt súlyos személyiségzavara nem múlik el. A motiválatlan, megmagyarázhatatlan cselekmények megismétlődhetnek, ezért a társadalom védelmében indokolnak tartotta a jelenlegi magyar büntetőjogi szankciórendszer legsúlyosabb elemének alkalmazása. (MTI)

Nem ördögtől való, de sokan nem fogják túlélni a kocsmazárat

Nem ördögtől való, de sokan nem fogják túlélni a kocsmazárat

Harcok Hegyi-Karabahban: már több mint 90 halott

Harcok Hegyi-Karabahban: már több mint 90 halott

EP-alelnök: Ki kell éheztetni pénzügyileg az olyan tagállamokat, mint Magyarország

EP-alelnök: Ki kell éheztetni pénzügyileg az olyan tagállamokat, mint Magyarország