szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az európai uniós csatlakozás népszerűsítésére Európa-híd néven pontonhíd épül a jövő hét végén a Dunán. A tervek szerint a március 15-i központi állami ünnepség résztvevői ezen a hídon közelítik majd meg a Kossuth téri zászlófelvonást.

Az átkelőt március 14-én délutánra építi fel a Magyar Honvédség. A hidat összesen 132 nagyméretű, nemzetiszínű szélforgóval, száz európai uniós zászlóval, éjszakára pedig fáklyákkal díszítik fel. A hídon, valamint a budai oldalon létesülő színpadon kulturális programok, zene és tánc várja az érdeklődőket, valamint kóstolót nyújtanak a tagországok jellegzetes ételeiből.
Suba János, az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány (EUKK) ügyvezető titkára közölte: a rendezvény kapcsolódik a nemzeti ünnephez is, erre utal az, hogy a nemzeti színű szélforgók működés közben nagyméretű kokárdákat mintáznak. A tervek szerint a március 15-i központi állami ünnepség résztvevői ezen a hídon közelítik majd meg a Kossuth téri zászlófelvonást. A dunai hajóközlekedés miatt a pontonhidat szombaton és vasárnap 12 és 16 óra között szétnyitják, de este 22 óra és reggel 8 óra között sem lesz járható.
Az ügyvezető titkár elmondta, hogy a Magyar Honvédség kiképzési feladatként minden évben felépíti ezt a pontonhidat, így az nem kerül pénzébe a közalapítványnak. Suba hozzátette, hogy a nappali látványelemekre 12 millió forintot, a fáklyákra 2,3 milliót, a műszaki lebonyolításra mintegy 7 milliót, az energiaellátásra 1,2 milliót, a színpad és a kordonok felállításra 3,5 milliót, míg a műsorokra és eseményekre 20 milliót költ a közalapítvány. A híd ötlete a SuperGroup művészcsoporttól - melynek tagja a televíziós műsorvezető Till Attila is - származik. A csoport arról vált ismertté, hogy tagjai tavaly április elsején becsomagolták az Erzsébet hidat.
Az EUKK jövő hét vége után indítja el azt a kampányt, amelyben már nem a kérdezésre, hanem a népszavazáson való részvételre buzdítják az embereket. (MTI)
Megkapták új éjjellátó szemüvegüket az amerikai katonák, olyan, mintha egy videojátékban lennének

Megkapták új éjjellátó szemüvegüket az amerikai katonák, olyan, mintha egy videojátékban lennének

Őrizetbe vették Fekete Dávid volt megasztáros énekest

Őrizetbe vették Fekete Dávid volt megasztáros énekest

A választásokig szórja a pénzt a kormány, utána jöhet a szigor

A választásokig szórja a pénzt a kormány, utána jöhet a szigor