szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Meredek drágulásnak indult kedden a késői forgalomban a brit Manchester United labdarúgó klub részvénye Londonban, miután bejelentették, hogy a világ leggazdagabb csapata feltételesen elfogadta az FC Barcelona vételi ajánlatát világhírű középpályására, David Beckhamre.

A közlemény szerint a szabadrúgás-specialista játékost, aki heti 90 ezer fontos alapbérével a világ legjobban fizetett labdarúgója, a spanyol Barcelona venné meg. A pénzügyi hátteret a tranzakció egyelőre feltételes jellege miatt nem közölték, de hírek szerint Beckham piaci árfolyama 30-35 millió font.
David Beckham az Egyesült Államokban kijelentette: felkészült arra, hogy el kell hagynia a Manchester United labdarúgócsapatát. "Amíg szükségük van rám, addig maradok. Azt azonban le kell szögeznem: sohasem mondtam, hogy itt fejezem be a pályafutásom. Azt sem állítottam, hogy sohasem hagyom el a Manchester Unitedet" - mondta az angol válogatott csapatkapitánya a Los Angeles Times-nak. "Bármit is mondanak, Sir Alex Fergusont apámként tisztelem. Nélküle nem lennék az a labdarúgó és ember, aki most vagyok. Nagyon bízott bennem, amikor 18 évesen bekerülhettem a csapatba" - mondta Beckham, aki állítása szerint a sajtóhíresztelések ellenére továbbra is kiváló kapcsolatot ápol a skót trénerrel.
A 28 éves középpályás jövőjéről naponta jelennek meg ellentmondó hírek, de a klub hozzáállása miatt valószínű a szakítás. Az M.U. ugyanis Beckham tudta nélkül állapította meg a 30 millió fontos "kikiáltási árat", holott a játékosnak sokáig meg sem fordult a fejében a távozás gondolata. Az FC Barcelona június 15-én sorra kerülő elnökválasztása előtt a jelöltek közül Joan Laporta meg akarja szerezni, Lluis Bassat viszont túl drágának tartja Beckhamet. Hétfőn az AC Milan alelnöke, Adriano Galliani mondta azt, hogy megveszik a népszerű sztárt, néhány órával később azonban Silvio Berlusconi tulajdonos cáfolta ezt. Így egyelőre a Real Madrid látszik befutónak, de lehet, hogy Beckham helyett a jóval olcsóbb, s hasonló képességű brazil Ronaldinho kerül a spanyol csapatba.
A Manchester United részvénye a várható hatalmas árbevétel hírére, valamint a játékos sorsával kapcsolatos, hónapok óta húzódó bizonytalanság remélt közeli megszűnésére, a piaccal szembe vonulva 4,95 százalékos, 7,50 pennys drágulással 1,585 font volt a londoni értéktőzsdén kedden zárás felé.
A piac egésze enyhe veszteségben volt ugyanekkor; az irányadó FTSE-100-as index 15,60 pontos, 0,38 százalékos mínusszal 4113,50 ponton járt a tranzakció bejelentésének idején. (MTI)
Hat lába és két farka van egy nemrég született kutyának

Hat lába és két farka van egy nemrég született kutyának

Több budapesti és vidéki iskolában törölték a felvételi vizsgákat a járványhelyzet miatt

Több budapesti és vidéki iskolában törölték a felvételi vizsgákat a járványhelyzet miatt

Sokkolja a rajongókat a Titanic alternatív befejezése

Sokkolja a rajongókat a Titanic alternatív befejezése