szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kórházi ápolásra szorulók fele és minden negyedik elhunyt a 25 év alatti H1N1 fertőzöttek köréből kerül ki - közölték amerikai egészségügyi tisztviselők kedden.

27 államból érkezett jelentések szerint azok között, akiket H1N1 fertőzés miatt kórházban kell ápolni, 53 százalék a 25 év alattiak aránya, míg mindössze 7 százalék a 65 év fölöttieké.

"Ez nagyon különbözik attól, amit a szezonális influenzánál látunk" - hangsúlyozta Anne Schuchat, az amerikai járványügyi hatóság, a CDC munkatársa.

A 28 államban történt 292 halálesetet elemezve kiderült, hogy azok 23,6 százalékában 25 év alatti volt az elhunyt, a 25 és 64 év közöttiek aránya 65 százalék, a 65 év fölöttieké pedig 12 százalék volt. A szezonális influenza idején általában az elhunytak 90 százaléka a 65 év fölöttiek közül kerül ki.

Schuchat elmondta, hogy az influenzás esetek 30 százalékát "influenzaszerű megbetegedésként" diagnosztizálták, a tünetek közt van köhögés, torokfájás, láz és fájdalom. Csaknem valamennyi megbetegedés H1N1-fertőzésnek bizonyul - tette hozzá Schuchat.

Az amerikai kormány mind a szezonális, mind a H1N1 influenza ellen megpróbálja beoltani a lakosságot. "Tegnapig 12,8 millió dózist rendelhettek meg az államok" - adott a H1N1 oltásról gyors helyzetjelentést Schuchat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Félig leaszfaltoztak egy macskát Bács-Kiskun megyében

Félig leaszfaltoztak egy macskát Bács-Kiskun megyében

Magyar kéz rajzolta izgalmasabbá a Subaru újdonságát

Magyar kéz rajzolta izgalmasabbá a Subaru újdonságát

Orbán: Küzdünk, hogy az iskolákat és óvodákat ne kelljen bezárni

Orbán: Küzdünk, hogy az iskolákat és óvodákat ne kelljen bezárni