szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A friss levegőn végzett hosszan tartó mozgás, amelyet leginkább egy kiadós túrázással valósíthatunk meg, nemcsak a testet, hanem a lelket is felfrissíti. Az új tájak felfedezése, a madárcsicsergés és a jó társaság szinte teljesen feledtetni tudják a hosszú gyaloglás, mászás megpróbáltatásait. Az alábbiakban a túrázás, hegymászás előnyeiről, felszerelésigényéről, a leggyakrabban jelentkező veszélyekről, balesetekről írunk.

A teljes cikket elolvashatja a HVG Online egészségportálján. Kattintson!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Plázs

Edzésterv, amely csökkenti az ülőmunka ártalmait

Egy síelésre emlékeztető sport, amelyhez azonban nem kell sem hideg, sem hó. A skandináv országokban találták ki, de ma már az egész világ ismeri. Különösen ajánlható irodai munkát végzőknek, hiszen korrigálja a helytelen és természetellenes testtartást.

hvg.hu Plázs

A túledzettség jelei

Ki gondolná, hogy a túl sok, túl hosszú, túl intenzív edzésprogram legalább olyan ártalmas, s talán még ártalmasabb, mint a semmittevés. Pedig így van. Nem csak az élsportban, hanem a szabadidő-sportolók körében is megfigyelhető az úgynevezett túledzettség állapota. Miről is van szó?

Plázs

Hogyan kerülhetjük el a gerincfájdalmakat? - edzéstervek

A gerinc betegségei korunk népbetegségeinek számítanak. Szinte nincs olyan ember, aki ne szenvedett volna életében legalább egyszer nyaki vagy deréktáji fájdalmaktól. Nem véletlenül, hiszen az életmód, vagyis az üléssel eltöltött idő az életkor előrehaladtával drámaian nő.

hvg.hu Plázs

Edzésterv: hogyan lesz formás a váll?

Hamarosan beköszönt a lenge blúzok, ujjatlan pólók, mélyen kivágott ruhák szezonja. Az alábbiakban sorra vesszük mindazokat a gyakorlatokat, sportmozgásokat, amelyek a vállak és karok szépségét és erejét fejlesztik.

hvg.hu Plázs

A hét legfontosabb izomcsoport edzése

Előző cikkünkben a fizikailag aktív életmód kialakításának első lépéseiről és a mozgásprogram előtti szűrővizsgálatok jelentőségéről volt szó. Az alábbiakban az alapvető mozgásformákat tekintjük át az érettebb kor látószögén keresztül.

Becsempészi a Google a Stadia játékait az iPhone-okra

Becsempészi a Google a Stadia játékait az iPhone-okra

Hipószerű oldatot árult vírusirtóként és egymilliót kaszált egy férfi

Hipószerű oldatot árult vírusirtóként és egymilliót kaszált egy férfi

Egyáltalán nem kellene már földgázba fektetnie az Európai Uniónak

Egyáltalán nem kellene már földgázba fektetnie az Európai Uniónak