szerző:
travelline.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A dubaji éjszakák közönsége igazán szexi társaság, amely leginkább az ott dolgozó milliomosokból, arisztokratákból és...

A dubaji éjszakák közönsége igazán szexi társaság, amely leginkább az ott dolgozó milliomosokból, arisztokratákból és sztárocskákból tevődik össze, főleg mostanság, hogy a Burj Kalifában – a világ legmagasabb és legimpozánsabb épületében – nemsokára megnyílik az első Armani hotel.

Ha a divattervező belepancsolhat a szálloda-bizniszbe, akkor az arab kereskedelem óriásai sem ültek tétlenül, mert ők is vendéglátásba kezdtek. A város legsikkesebb helye – persze csakis az Armani után – a The  Address, amely nem csak egy – a Dubai Mall bevásárlóközponthoz kapcsolt – hotelkomplexum, hanem a városi elit találkahelye is. Nem véletlenül, hiszen a hotel egy végtelennek ható medencével és egy titkos ajtóval rendelkezik, amely a bevásárlóközpontban levő négy szintes Bloomingdale áruházba vezet. A szolgáltatások közé tartozik az ingyen igénybe vehető személyes divattanácsadó, és amíg a lányok vásárolnak, a pasik pancsolhatnak a medencében, gyönyörködhetnek a Burj Kalifában és az előtte elterülő gigantikus szökőkút táncában vagy a Dubai Akváriumban kipróbálhatják milyen cápákkal úszkálni (mert hogy ez a nevezetesség is a bevásárlóközpontban van). 


A legsikkesebb találkahely után meg kell említenünk Dubaj legjobb éttermét is, amely a The Independent szerint Rainer Becker impozáns japán étterme, a Zuma. E hely még most is – egy évvel a nyitás után – tömve van a nap minden szakában és a pletyka úgy tartja, hogy az étel annyira finom, hogy egy bizonyos sejk a szomszédos Abu Dhabi emirátusból minden nap innen szállíttatja az ebédjét, noha csak havonta kétszer étkezik japán finomságokat. Ha a kedves olvasó is szívesen kipróbálná a helyet, akkor a legjobb ha ezt pénteken ebédidőben (12.30 - 14.00) teszi meg, mert ilyenkor a nem túlzottan királyi 285 dirham-ért (kb. 15 000 forint) mindent korlátlan mennyiségben végig kóstolhatunk. 

Ami Dubaj elit night klubjait illeti, azok bizony csak az éjszakában jártas, partikedvelő turistáknak valók. Szinte az összes hely kivétel nélkül megköveteli az elegáns öltözködést, amely a lányoknak minél rövidebb ruhát, a fiúknak pedig inget és öltönynadrágot jelent (az ing lehet köldökig kigombolva). A legsikkesebb klub a városban szintén egy divattervező tulajdonába van, Roberto Cavalli szórakozóhelye, a Cavalli Club (a Fairmont Hotelben) Swarovski kristályos enteriőrével csak az ott dolgozó VIP lányok gyémántjai vetekedhetnek a csillogásban.


Akik a lazább stílus kedvelői, azok kipróbálhatják a Maharlika Café-t a  a President Hotelben ahol egy remek filippínó zenekar gondoskodik a hangulatról, akiktől akár dalokat is kérhetünk, és a The Independent szerint a klub titka, hogy ingyen ihatunk, ha szülinapunk van és ezt még bizonyítani sem kell. 

Egyszer pedig minden éjszakának vége van, de Dubaj elitje azt is tudja, hogyan kell a másnaposságot méltóképpen kiheverni. Az Aquaventure vízi park az Atlantis Palm Hotel területén, a legnépszerűbb pihenőhely, ahol komoly vízi kalandok várhatnak ránk, de női vendégként mindenképpen csomagoljunk egyrészes fürdőruhát, mert a legnagyobb nevezetesség egy 26 méter magas és 71 méter hosszú csúszda, amely olyan meredek, hogy lefele menet garantáltan elhagynánk a bikinifelsőt.


Ha másképp szeretnénk kipihenni egy átbulizott éjszaka fáradalmait, akkor kipróbálhatjuk Dubaj tengerpartjait is. Igaz ugyan, hogy ezek nem olyan szabadok vagy mesések, mint a világ más tájain, de a hiányosságokat bőven kárpótolja az öt csillagos kiszolgálás, amely a part szinte minden területén a rendelkezésünkre áll, hiszen a legtöbb hotel parti szolgáltatásait akkor is igénybe lehet venni napi áron, ha nem adott helyen szálltunk meg. A legjobb a One & Only Royal Mirage hotel csomagja, ahol már 15 000 forintért kapunk napozóágyakat, ernyőket sőt még törülközőt is.

©

Akinek pedig még mindig nem elég a homok a bikinije alatt, azoknak egy sivatagi túrát ajánljuk a másnaposság ellen, amelyhez minden valamire való hotelben bérelni lehet terepjárót. Az út a homokdűnéken keresztül körülbelül harminc perces, tehát ha előző este nem sikerült társaságra lelni, hát egy ilyen programon garantáltan összemelegedhetünk az utastársainkkal. A sivatagban meg is szállhatunk, az Al Maha Desert Resort  ebben verhetetlen, az üdülő minden villájához több négyzetméter homok és egy komoly úszómedence tartozik, és egy tevegelés naplementekor (némi eper és pezsgő társaságában) kiváló hangulatfokozó lehet a következő fülledt éjszakához.

Krisztina O'Brien

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
travelline.hu Plázs

Növekvő utasforgalom Dubajban

Dubaj a nemzetközi forgalom tekintetében jelenleg a világ ötödik legnagyobb repülőterének számít, s az első tizenöt...

Újabb szövetségesre talált a NASA, alakul a holdra szállás

Újabb szövetségesre talált a NASA, alakul a holdra szállás

Még mindig keresik a Himaláján eltűnt magyar hegymászót

Még mindig keresik a Himaláján eltűnt magyar hegymászót

Nem nyomoznak a miskolci csecsemőgyilkosság ügyében

Nem nyomoznak a miskolci csecsemőgyilkosság ügyében

Tóth Gabi titokban ment férjhez

Tóth Gabi titokban ment férjhez

Balavány György: Nem győztük le és vágtuk zsebre az oroszlánt

Balavány György: Nem győztük le és vágtuk zsebre az oroszlánt

Rejtélyes körülmények között meghalt egy ukrán kamionos Nagykanizsán

Rejtélyes körülmények között meghalt egy ukrán kamionos Nagykanizsán