szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

1. Hóbiztos síterepek - Svájcban 29 síterep fekszik 2800 méternél magasabban, így szeptember végétől április elejéig biztosított a kiváló minőségű hótakaró.
©

 

2. A leghosszabb sípályák - Svájc legnagyobb síterepén, a Klein Matternhorn és Zermatt között 2300 méter szintkülönbség mellett 17 kilométernyi pálya síelhető be, de az ország egyben síelhető leghosszabb pályája is több mint 11 kilométeres.
©

 

3. A legcsinosabb síoktatók - Svájc 180 síiskolájának kb. 13000 síoktatója közül - a turisztikai hivatal munkatársa szerint - mindössze kb. 6552-en néznek ki a képen látható úrhoz hasonlóan, ugyanis a többiek legalább ennyire attraktív hölgyek :)
©

 

4. Kulináris élmények - Egy fárasztó nap után a vendégházak jobbnál jobb ételkülönlegességekkel várják a turistákat, de vigyázzunk, mert szinte minden finomság elfogyasztásához társul valamilyen helyi szokás, amit betartva rengeteg snapszot kell elfogyasztanunk az este folyamán.
©

 

5. Autentikus alpesi települések - Svájcban ma is találunk még autómentes falvakat, ahol az esti sétát, vagy pihenést semmi nem zavarhatja meg.
©

 

6. Síoktatás a legkisebbeknek - 3 éves kortól várják a síelni vágyókat a kifejezetten gyerekekre specializálódott oktatók. A tanfolyamok végén kapott bizonyítvánnyal az ország bármely más pontján is folytatható a tanulás a későbbiekben.
©

 

7. Wellness síelés után - Svájc szerte 62 wellness szálloda várja azokat, akik egy fárasztó nap után valamilyen üdítő kezeléssel szeretnék kényeztetni testüket és lelküket.
©

 

8. Tipikus svájci szállodák - Egy igazi svájci pihenéshez hozzá tartoznak a nem ritkán 2-300 éves épületek és az itt gyakorolt hagyományos svájci vendégszeretet.
©

 

9. Népszokások, kultúra, rendezvények - Svájcba látogatva nem csak a turistáknak szánt attrakciókkal találkozhatunk, hanem az évszázadok óta megrendezett helyi kis ünnepekkel, fesztiválokkal, kiállításokkal is.
©

 

10. Egyéb sportolási lehetőségek - Svájc nem csak a síelésre ad kiváló lehetőséget, hanem számtalan sífutó- és szánkópályája mellett sétálhatunk, kirándulhatunk, vagy akár korcsolyázhatunk is, az erre a célra kiépített, és gondosan karbantartott terepeken, pályákon.
©

 

+1. A Swiss International Air Lines járatai a téli időszakban ingyen szállítják sífelszerelésünket feladott poggyászként.

 

 

+2. A videó mindent elmond, hogyan is várnak benünket Svájcban

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!