szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

A jelenlegi információk alapján nem valószínű, de előfordulhat hogy Budapesten holnap el kell rendelni a szmogriadó riasztási fokozatát - tájékoztatott a Főpolgármesteri Hivatal.

Hétfőn jelentősen nőtt Budapesten a szállópor koncentrációja, és az átlageredmény a város hat pontján is meghaladta a riasztási küszöbértéket. További hat állomáson a tájékoztatási küszöbértéket haladta meg a szállópor mértéke. Kedden azonban a mérőműszerek csökkenést jeleztek.

Riasztást akkor kell elrendelni, ha a koncentráció két egymást követő napon 3 mérőállomáson meghaladja napi átlagban a 100 g/m3-es küszöbértéket, és nem várható az időjárásban változás.

A Főpolgármesteri Hivatal arra figyelmeztet, hogy ha a kedvezőtlen időjárás miatt mégis el kellene rendelni szerdán a riasztási fokozatot, akkor a Fővárosi Közgyűlés szmogriadó rendelete értelmében reggel 6 órától akár a gépjárműforgalom korlátozására is sor kerülhetne. Ez azt jelenti, hogy azok a járművek, amelyek rendszámtábláján fekete és piros színű hatszögletű környezetvédelmi plakett van, a szmogriadó riasztási fokozatának ideje alatt, 6 órától 22 óráig nem közlekedhetnének.

A frissülő információk a Budapest Portálon  és a Fővárosi Önkormányzat twitter oldalán is elérhetőek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Háborút vitt a fociba, örökre eltiltotta az UEFA egy azeri klub sajtófőnökét

Háborút vitt a fociba, örökre eltiltotta az UEFA egy azeri klub sajtófőnökét

Müller: Adatszolgáltatási torlódás miatt lett annyi új fertőzött

Müller: Adatszolgáltatási torlódás miatt lett annyi új fertőzött

Négy harmincas éveiben járó koronavírusos beteg halt meg a pénteki adatok szerint

Négy harmincas éveiben járó koronavírusos beteg halt meg a pénteki adatok szerint